Alegerea pătuțului pentru bebe? O decizie importantă! Iată 5 lucruri de care să ții cont

sâmbătă, 28 decembrie 2019

Din momentul în care ai rămas însărcinată, deciziile importante s-au ținut lanț: ce medic să alegi, ce analize să faci, unde să naști. Cu cât se apropie mai mult ziua în care vă întâlniți, cu atât responsabilitățile se înmulțesc. Dacă unele pot fi amânate până în momentul nașterii, de altele este esențial să ai grijă din timp. Așadar, pentru a te scuti de drumuri prin magazine, întrebări nenumărate și ore pierdute la cozi, uite o listă de lucruri de care să ții cont atunci când alegi pătuțul copilului.

 

  • Ține cont de dimensiunea locuinței

 

După ce ai decis care va fi camera pruncului și ai pregătit-o corespunzător este important să vezi cât spațiu ai disponibil pentru pat și să ții cont de acest lucru. Dacă nu ai amenajat o cameră specială pentru bebe și va sta cu voi, atunci poți lua în considerare varianta unui pătuț atașabil. Acesta te ajută să economisești spațiu, însă nu poate fi utilizat decât în primele luni.

patut atasatbil nou nascut

 

  • Pătuțul de călătorie

 

Dacă ai un stil de viață care implică deplasări dese, atunci este cel mai recomandat să optezi pentru un pătuț de călătorie. Pe lângă faptul că poate fi extrem de ușor de montat și de demontat, se și curăță rapid și nu ocupă foarte mult spațiu atunci când este strâns. Încape cu ușurință în aproape orice portbagaj!

patut pentru bebelus calatorie

 

  • Spațiul de depozitare

 

Dacă locuința îți permite să iei un pătuț separat, individual, atunci se pune problema unui alt spațiu extrem de important: cel de depozitare. Vrei să poți „ascunde” o parte din lucrușoare sau din jucării? Atunci un pat cu rafturi este ideal pentru tine, mai ales dacă nu te deranjează să îl ai într-o poziție fixă (dacă nu călătorești des, astfel încât să ai nevoie să îl iei după tine).

patut copil spatiu de depozitare

 

  • Posibilitatea ajustării saltelei pe înălțime

 

Multe opțiuni disponibile pe piață au posibilitatea reglării saltelei pe înălțime și, deși, poate nu ți se pare acum o caracteristică importantă, după multe aplecări vei avea altă părere. De asemenea, dacă vei naște prin cezariană, atunci pentru bebelușul tău alege un pătuț care să poată fi ridicat suficient, pentru primele luni, și mai apoi coborât, pe măsură ce piticul crește. Atunci va fi important să fie poziționat cât mai jos, pentru a nu sări din pat.

patut bebelus saltea ajustabila

 

  • Pătuț din lemn sau pliabil?

 

În final, mai rămâne o singură întrebare pe care și-o adresează majoritatea părinților când încep căutările: care este mai bun – pătuțul de lemn sau cel pliabil?

Ambele prezintă avantaje și dezavantaje: de la prețul de achiziție, la modul de curățare și până la perioada în care poate fi utilizat. Așadar, dacă vrei să investești mai puțin, să poți face curățenie mai ușor și vrei să ai mai multă mobilitate, atunci este clar că un pătuț pliabil este alegerea ideală. Când copilul crește îl vei putea utiliza ca țarc, atât în interior cât și în curte!

Dacă, însă, îți dorești o piesă de mobilier care să se asorteze cu restul camerei, să fie solidă și rezistentă, iar banii pentru achiziție nu sunt neapărat un criteriu, atunci vei vrea să alegi un pat din lemn.

În consecință, atunci când alegi patul copilului tău trebuie să ții cont de câteva criterii importante, însă nu te lăsa copleșită de ele! Acum că știi principalele caracteristici ale produselor din piață, rămâne doar să decizi ce anume se potrivește cel mai bine trebuințelor tale!

patut pentru bebelus

Sursa foto: pinterest.com

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe