Salamanca Naturgy și Beconsa au inaugurat prima stație publică CNG/LNG

joi, 21 noiembrie 2019

 

Salamanca Naturgy și Beconsa au inaugurat prima stație publică de alimentare cu gaze naturale pentru vehicule în Salamanca, situată în Polígono el Montalvo III din Carbajosa de la Sagrada, Spania. Reprezentanții celor doua companii și diferite autorități, inclusiv primarul orașului Carbajosa, Pedro Samuel Martín, au participat la ceremonia de deschidere care a inclus o vizită tehnică la această nouă unitate.

Noua stație permite realimentarea cu gaz natural comprimat (CNG) și cu gaz natural lichefiat (GNL). După cum a explicat Paulino Benito, managerul companiei de transport Beconsa: „ne-a luat ceva timp, dar am ajuns sa avem cu adevarat posibilitatea de a face cu totii ceva pentru mediul inconjurator, fiind ceea ce intreaga societate a solicitat”, adăugând că: „este o energie durabilă care ne va permite să evităm încălzirea globală .“

Cu privire la avantajele acestui tip de alimentare cu combustibil, Benito a indicat faptul că:  „în utilizarea unui vehicul cu CNG nu se observă practic nicio schimbare de funcționare față de folosirea unui combustibil fosil, în plus autonomia este mai mare, fără a uita să precizeze că prețul său este considerabil mai mic în comparație cu alți combustibili, cu o economie între 30 și 35%. "

Noua stație din Salamanca are un rezervor de GNL care va furniza combustibil pentru întreaga flotă a companiei de transport Beconsa.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/salamanca-naturgy-y-beconsa-inauguran-la-primera-estacion-publica-de-gnc-gnl/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe