Aparatul de sudură MIG MAG – garanția lucrului bine făcut

joi, 7 noiembrie 2019

 

Folosit cu predilecție la nivel industrial, în domenii de construcții diferite, dar și la scară mai mică, de către persoanele pasionate de bricolaj sau de cele care preferă să realizeze pe cont propriu anumite lucrări în gospodărie, profesionalul aparat de sudură MIG MAG este alegerea cea mai bună dacă îți dorești să lucrezi curat, rapid și să obții rezultate durabile.

Investiția într-un astfel de echipament este una importantă, așa că, înainte de a lua decizia de a achiziționa un model performant de aparat de sudură MIG MAG, asigură-te că ai informațiile esențiale despre aceste aparate de sudură.

Ce trebuie să știi despre un aparat de sudură MIG MAG?

Pentru început, este bine să afli că procedeul MIG MAG de sudură presupune folosirea unui gaz protector în locul sudurii. Gazul poate fi de două feluri: gaz inert (MIG), așa cum sunt argonul, heliul sau amestecuri dintre acestea, și gaz activ (MAG), precum dioxidul de carbon sau amestecurile dintre acesta și argon.

Practic, pentru a uni două materiale, fiabilul aparat de sudură MIG MAG topește un fir metalic și elimină un gaz care protejează sudura și împiedică depunerea reziduurilor pe suprafața metalică.

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi exact ce materiale vei suda, pentru a alege gazul (inert sau activ) pe care-l vei folosi. Astfel, tehnica MIG (metal inert gas/gaz pur) este recomandată atunci când vrei să lipești metale sau aliaje precum aluminiul, cuprul sau magneziul, în timp ce procedura MAG (metal active gas, se adaugă și CO2) este potrivită pentru sudarea oțelului.

Chiar și în cazul în care ai de îmbinat materiale subțiri, folosind un astfel de echipament modern vei obține o sudură MIG MAG netedă, fin executată și rezistentă. Și asta grație procedeului combinat de MIG MAG sudură (electrod + gaz) care stă la baza funcționării acestui tip de aparat. Tot la capitolul avantaje, trebuie menționată manevrarea ușoară a aparatelor de sudură MIG MAG, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate fără probleme chiar și de persoanele începătoare în acest domeniu.

În ceea ce privește dezavantajele, este bine de știut că, dacă mergi pe varianta unor aparate de sudură MIG MAG profesionale de ultimă generație, va trebui să scoți din buzunar o sumă considerabilă. De asemenea, o astfel de opțiune te condiționează să realizezi lucrări de sudare doar la interior, nu și la exterior. Așadar, cunoscând toate aceste lucruri, vei alege în cunoștință de cauză modelul de aparat de sudură care se potrivește cel mai bine nevoilor și exigențelor tale.

DeTop comercializează o varietate de aparate de sudură MIG MAG performante

Dacă vrei să investești într-un aparat de sudură MIG MAG profesional, DeTop, principalul furnizor de aparate de sudură Miller în România, îți pune la dispoziție un portofoliu impresionant de produse, caracterizate prin performanță, rezistență, fiabilitate, la un raport corect calitate/preț.

De exemplu, aparatul de sudură MIG MAG TELMIG 150/1 TURBO costă aproximativ 1600 de lei, este compact, pe roți, oferă sudură cu fir în mediu protector de gaz, sudură MIG-MAG pentru aluminiu, oțel, oțel inox, permite îndreptarea tablelor la cald etc.

Mai multe informații despre acest produs, dar și despre celelalte modele comercializate de către DeTop descoperi în magazinul online scule.detop.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe