Sparle si soparle, 16.09.2019

duminică, 15 septembrie 2019
  • De peste două luni, la nivelul conducerii Primăriei comunei Berislăvești există un HAOS JURIDIC întreținut și de (in)decizia Prefecturii Vâlcea, care nu clarifică situația primăriei, condusă acum... de doi edili-șefi: Ion Bușagă (cu o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în buzunar) și primarul interimar Nicolae Popescu. Lucrurile se vor complica și mai mult, având în vedere faptul că, începând cu data de 17 septembrie 2019, Veronica Avram, șefa serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Vâlcea, se va pensiona, după ani buni de activitate la această instituție. De toată acestă incertitudine de la nivelul Primăriei Berislăvești profită (cum altfel!?!) liberalii, care aruncă pe un site de socializare tot felul de comunicate fabricate cel mai probabil de fostul prefect Mircea Nadolu, acum activist politic în slujba deputatului Buican. Reamintim că, la data de 25 iunie 2019, Completul nr. 7 al Înaltei Curți de Casație și Justiție l-a achitat definitiv pe primarul din Berislăvești, Ion Bușagă, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

 

  • Avem și o veste bună: în curând, clădirea Finanțelor Publice din Râmnicu Vâlcea va intra în ample lucrări de modernizare și reabilitare, având în vedere starea jalnică care se află în prezent. Deja, Primăria Râmnicului a eliberat certificatul de urbanism nr. 1194/2019 pentru Agenția Județeană a Finanțelor Publice, vizând întocmirea documentației de proiectare fază DALI pentru investiția „Reabilitare termică a sediului AJFP Vâlcea”. Imobilul Finanțelor Publice din centrul Râmnicului nu a mai beneficiat de nici o modernizare mai serioasă încă de la.... construcția lui, din anii 1991-1992, și se impune de urgență o reabilitare, mai ales să fie eliminată „pălăria” inestetică și ruptă de pe acoperiș care a fost atât de criticată de arhitecți, dar și de vâlceni.

 

  • În urma situației semnalate de filiala USR Vâlcea, comisia care l-a validat pe Dan Barna președinte a anulat opt voturi, deoarece în urma discuției cu cei patru membri s-a constatat că aceștia nu știau despre scrutinul organizat pentru alegerea președintelui USR. În data de 5 septembrie, filiala Vâlcea a cerut comisiei, printr-un tabel centralizator, retrimiterea linkului de vot pentru 60 de adrese de email. Ţinând cont că până atunci, cererile de retrimitere a linkului de vot fuseseră trimise individual, comisia a decis să investigheze dacă cele 60 de cereri fuseseră făcute în nume propriu. În urma investigaţiilor, s-a constatat că 5 persoane din cele 60 votaseră deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe