|joi, iulie 29, 2021
  • Follow Us!

11 ANI DE LA ÎNFIINȚAREA SMURD ÎN JUDEȚUL VÂLCEA! 

f_350_200_16777215_00_images_banner5_Smurd

 

În data de 26.09.2008, primele trei ambulanţe SMURD au fost date în folosinţă chiar în ziua înfiinţării serviciului, acestea deservind raioanele de intervenţie aferente Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani şi Gărzii de Intervenţie Brezoi. Ulterior, pe harta raioanelor de intervenţie deservite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea au mai fost înfiinţate trei puncte de acordare a primului ajutor calificat fiind operaţionalizate: SMURD Grădiştea (06.08.2009); SMURD Govora şi Măciuca (02.05.2012).

De la înfiinţare şi până în prezent, echipajele SMURD deţin cea mai mare pondere a intervenţiilor inspectoratului, aproximativ 80% din totalul acestora.

De-a lungul timpului, paramedicii din cadrul ISU Vâlcea şi-au arătat eficienţa şi profesionalismul la intervenţiile ce au avut drept rezultat salvarea oamenilor, dar şi la competițiile mondiale şi naţionale, unde au obţinut rezultate remarcabile: locul 2 mondial (la proba cu două victime), competiția fiind desfășurată în această lună în Franța, locul 10 mondial în anul 2017- la Târgu Mureș, au reprezentat România în Africa de Sud și au obținut locul 19 mondial în anul 2016 – în Brazilia, iar patru ani consecutiv au obținut locul I naţional – la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”.

La începutul lunii octombrie reprezentanții vor participa în Craiova la proba acordarea primului ajutor calificat în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare Acordare a Primului Ajutor Calificat.

În acest an, manifestările dedicate acestui moment au fost marcate în data de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România.

Compartimentul de informare și Relații Publice-ISU Vâlcea

Leave a Response