|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

DNA a inceput urmarirea penala: Deputatul Cristian Buican, suspectat ca a făcut TRAFIC DE INFLUENȚĂ la CET Govora pentru a-l angaja pe Ion Idu, director la Resurse Umane. Mihai Balan l-a denuntat 

buican

DNA a inceput urmarirea penala: Deputatul Cristian Buican suspectat ca a făcut TRAFIC DE INFLUENȚĂ la CET Govora pentru a-l angaja pe Ion Idu, director la Resurse Umane. Mihai Balan l-a denuntat

buican

Ion Idu CETZiarul de Valcea detine o inregistrare audio INCENDIARA, plus alte dovezi, din care reiese că deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a făcut trafic de influență în anul 2015 la CET Govora pentru a-l angaja pe Ion Idu (foto) pe funcția de director Resurse Umane. Buican a exercitat presiuni politice asupra fostului director general Mihai Bălan pentru a-l angaja pe Idu, care este ginerele fostului  primar liberal Gheorghe Mirea din Budești. Chiar fostul director de la CET Govora  depus un denunt in acest sens la DNA. Cristian Buican deținea în perioada traficului de influență frâiele județului, el fiind de facto stăpânul absolut al Vâlcii, prin prisma majorității liberale în Consiliul Județean Vâlcea, forul care are în subordine CET Govora. Astfel a fost angajat pe un salariu de aproape 2000 de euro lunar – Ion Idu în locul Ioanei Liță, o doamnă cu o activitate ireproșabilă de zeci de ani în domeniul resurselor umane la CET Govora. Mihai Bălan a cedat la presiunile lui Cristian Buican și, împreună cu Consiliul de Administrație din acea perioadă, l-a angajat pe Ion Idu! Am depus si noi toate dovezile la DNA! Așadar, AMR-ul a început să funcționeze în cazul baronului galben Buican! 

La DNA Structura Teritoriala Pitesti exista in lucru un dosar cu nr 37/P/2016 care vizeaza aceasta infractiune. Procurorii au inceput deja urmarirea penala! Asadar, ipocrizia deputatului Buican pe tema CET Govora este maxima, in conditiile in care el insusi este cercetat pentru trafic de influenta la aceasta societate.

 

Art. 291 – Cod Penal

Traficul de influenţă

(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-291

Vom reveni

 

Tiberiu Pîrnău

One Response to DNA a inceput urmarirea penala: Deputatul Cristian Buican, suspectat ca a făcut TRAFIC DE INFLUENȚĂ la CET Govora pentru a-l angaja pe Ion Idu, director la Resurse Umane. Mihai Balan l-a denuntat

  1. adrian

    este foarte grav, activitatea DNA-ului va fi blocata pe viitor, la toate institutiile publice, fie administratia locala sau deconcentrate s-au angajat numai pe bune. ,,Capacitatile inteligentei” s-au regasit in aceste angajari, unii (se stiu in Ramnic) nu au reusit performanta de a lua bacalaureatul, dar, au detinut vreo 3 functii de conducere, ba sef serviciu, ba consilier al unui director. Imi parea rau, stirea dvs nu reprezinta ceva nou pe meleagurile mioritice, toti, de la stanga la dreapta, au promovat nonvalori si acum se intreaba de ce suntem asa in urma fata de alte tari membre UE.

     

Leave a Response