|joi, august 5, 2021
  • Follow Us!

Bogdan Matei, Ministrul Tineretului si Sportului, a premiat medaliații de la recentele Campionate Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția 

FB_IMG_1560278307351

Astăzi, împreună cu Premierul Viorica Dăncilă, am premiat la Palatul Victoria medaliații de la recentele Campionate Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți și antrenorii și alți membri ai staff-ului tehnic ai lotului.
Sportivii şi antrenorii lor au fost premiaţi în total cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 lei, cea de argint cu 22.000 lei şi cea de bronz cu 15.000 lei.

Sper ca medaliile de la Europenele din Elveţia să fie doar o repetiţie pentru viitoare succese la JO 2020.

Vreau să adresez felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor care au obținut medalii la Europenele de canotaj, dar și tuturor celor care au stat în spatele acestor reușite: personal medical și membri ai staff-ului tehnic.

Sunt mulțumit că reușim să oferim premierile într-un timp atât de scurt de la încheierea competiției, acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Guvernului. Ca o formă de respect pentru eforturile depuse și pentru performanțele obținute, astăzi i-am invitat pe medaliați și pe antrenorii lor, să îi recompensăm pentru medaliile câștigate.

Medalia de aur de la Lucerna a fost câştigată de echipajul feminin de 8 + 1 (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental.
Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş).
Bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).

Bogdan Matei, Ministrul Tineretului si Sportului, senator PSD de Valcea

Leave a Response