|sâmbătă, decembrie 4, 2021
 • Follow Us!

Americanii vor produce armament la Uzina Mecanică Drăgășani 

Uzina-Mecanica-Dragasani

 

Site-ul RTV informează faptul că americanii au venit la Drăgăşani şi că au preluat uzina de armament, cea pe care Becali o băgase în faliment. Lucrurile s-au făcut în linişte, după cum informeză RTV, citând Agerpres, şi cu atât mai interesant de subliniat este că Drăgăşaniul se află la aproximativ 50 de km distanţă de Deveselu. Nu credem că este o coincidenţă, dar oricum este interesantă prezenţa unei companii americane de armament în Vâlcea.

Uzina Mecanică Drăgăşani va fi repornită în cursul acestui an, după ce a fost cumpărată de o companie americană, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Alexandru Uţă, primarul comunei Ştefăneşti, pe raza localităţii căreia se află această fabrică.

“Anul trecut o companie americană a cumpărat fabrica de armament de aici, din Ştefăneşti, cunoscută sub numele de Uzina Mecanică Drăgăşani. Din câte am înţeles, nu îi va schimba profilul, va rămâne tot pe profil militar şi acum se lucrează la reparaţii, la noile linii tehnologice.  Din câte ştiu, vor angaja între 400 şi 800 de oameni şi este un semn bun atât pentru noi ca localitate, dar şi pentru municipiul vecin Drăgăşani. Oricum, zona economică limitrofă Drăgăşaniului îşi revine treptat şi asta va duce la creşterea nivelului de trai din sudul judeţului“, a declarat Alexandru Uţă, primarul localităţii vâlcene Ştefăneşti.

Uzina Mecanică Drăgăşani a fost cumpărată în anul 2004 de Gigi Becali, iar în anul 2013 a intrat în insolvenţă şi a fost scoasă la licitaţie de către DGFP Vâlcea. Până în 1989, uzina din Drăgăşani producea muniţie de război. Uzina Mecanică Drăgăşani nu este singura de profil care a funcţionat în judeţul Vâlcea, mai existând alte două – Uzina Mecanică de Armament Băbeni şi Uzina din Râmnicu Vâlcea. Cea din urmă funcţionează în prezent pe profil de confecţii metalice, în timp ce uzina din Băbeni se confruntă de mai mulţi ani cu probleme financiare.

 

4 Responses to Americanii vor produce armament la Uzina Mecanică Drăgășani

 1. Valcea Valentina

  Cand se pot depune cvuri pt angajare?

   
 2. Valcea Valentina

  Mai precis cand ar intra in productie? Am lucrat acolo si in uzinare dar mai mult in pirotehnie

   
 3. badea liliana

  cand se depun si unde cv uri pentru angajare

   
 4. ahmed popescu

  imi trebuie si mie vreo 40 de mitraliere ca plec saptamana viitoare la rude in siria si vreau sa le fac un cadou frumos. stiti cumva cat costa?

   

Leave a Response