|luni, septembrie 20, 2021
  • Follow Us!

Cod galben de ploi in Valcea 

cof

Judetele Valcea, Dolj, Mehedinti si Gorj, precum si alte 7 judete se vor afla sub atentionare de Cod Galben de ploi si vant, dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a emis, in aceasta dimineata, o atentionare meteorologica valabila in intervalul  23 aprilie, ora 20.00 – 24 aprilie, ora 23.00.

În intervalul menţionat vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei şi sudul Moldovei, iar în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Caraş-Severin se vor depăşi izolat 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

Notă: În judeţele din jumătatea sudică a Munteniei, precum şi în judeţul Olt vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi se vor acumula cantităţi de apă cuprinse în general între 15 – 20 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Leave a Response