Decizie şocantă a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea! Familia fetei, ucisă de o călugăriță pe trecerea de pietoni, suspectează amestecul capilor Bisericii Ortodoxe în proces

joi, 21 noiembrie 2013

O călugăriţă din Vâlcea a ucis o fetiţă de 12 ani. Pe o trecere de pietoni. În plin centrul Râmnicului. Ignorând culoarea roşie a semaforului. Se întâmpla în 15 martie 2010. De atunci familia Dianei Moţ , ucisă la 12 ani, a cheltuit o sumă impresionantă prin instanţe. Şi a obţinut doar umilinţă şi nedreptate.

 Condamnare minimă cu suspendare

Claudia Oprea, măicuţa Iustina de la Mânăstirea Hurezi, care a ignorat culoare a roşie a semaforului şi accelerând a lovit-o pe trecerea de pietoni pe Diana, a primit la primă instanţă un an şi jumătate cu suspendare. Deşi Codul Penal spune că uciderea din culpă se pedepseşte cu 2-7 ani. La apelul făcut de părinţii îndoliaţi pedeapsa a crescut la 2 ani dar tot cu suspendare. La a treia şi ultima instanţă s-a păstrat decizia celei de a doua şi părinţii fetiţei ucise au fost puşi să plătească statului cheltuieli de 9 milioane lei vechi. Presa din Vâlcea, dar şi cea naţională, a încercat cât s-a putut să pună lucrurile în mişcare. Ziariştii s-au arătat revoltaţi, pe bună dreptate, că dosarul a fost trimis în instanţă abia după 6 luni şi după ce familia Moţ a apărut pe posturi naţionale TV cerând dreptate. Presa s-a arătat indignată de cum a decurs procesul penal. Apoi timpul a trecut şi majoritatea jurnaliştilor nu au mai urmărit procesul civil. Un proces civil în urma căruia s-au acordat despăgubiri minime. Familia Moţ a deschis un nou proces la Judecătorie susţinând că a fost lovită de decizia primei instanţe penale, că deşi legea prevede interogatoriul inculpatului în instanţă călugăriţa nu a fost adusă niciodată în faţa judecătorilor datorită intervenţiei capilor Bisericii Ortodoxe din Vâlcea şi că sumele acordate nu au putut acoperi cheltuielile.

Proces lung cu final neaşteptat.

De la începutul anului trecut a demarat un proces la Judecătorie. Un proces prin care familia Moţ, greu încercată nu numai de decesul Dianei dar mai ales de deciziile unor judecători influenţabili, a încercat să dovedească, cu acte şi martori, că a suportat cheltuieli mari, din surse proprii dar şi din bani împrumutaţi, pentru a face faţă rânduielilor bisericeşti ( pomeni, acatiste, etc) dar şi tratamentelor medicale necesare pentru toţi membrii familiei. Instanţa a dat 17 termene de judecată invocând diverse proceduri lipsă, solicitând citarea a fel de fel de instituţii, plus probe acte, martori. Călugăriţa ucigaşă nu a venit niciodată la acest proces. Doar firma de asigurare care asigurase autoturismul ce a fost folosit la uciderea fetiţei ( pentru suma de 1,5 milioane euro în caz de produceree a unui accident mortal) şi-a trimis jurista în instanţă. O femeie rece fără suflet care la un moment dat cerea să se spună exact câte măsline şi câte chifteluţe au fost servite la o pomană şi câte persoane au participat la acea pomană. Judecătoarea dădea semne că ar înţelege drama familiei şi că vrea să fie corectă. Acceptase şi proba cu martori iar aceştia trebuiau să depună mărturie la termenul de săptămâna trecută. Ei bine, la a doua strigare din ziua respectiva judecătoarea face brusc trimitere la un articol din codul de procedură civiă, coraborat cu alt articol şi....declină competenţa Judecătoriei de a soluţiona această cauză în favoarea Tribunalului Vâlcea unde procesul va trebui reluat de la zero.

Concluzii

Orice om cu bun simţ ştie că un judecător cu experienţă nu avea nevoie de un an şi jumătate pentru a-şi da seama că acel dosar nu trebuie judecat de respectiva instanţă ci trebuie trimis la una superioară. Avocatul familiei Moţ a declarat că nu se aştepta la aşa ceva : ,,Dacă instanţa considera că nu este îndreptăţită legal să soluţioneze cauza trebuia să facă acest lucru imediat, adică să anunţe de la primul termen. Hai să spunem de la al doilea. Dar să soliciţi atâtea documente, să pui atâţia oameni pe drumuri de zeci de ori şi apoi să spui că trebuie judecat de Tribunal mi se pare bizar...“ Părinţilor Dianei li se pare însă ,, necurat“.   Şi spun că ; ,,Aici nu Necuratul şi-a băgat coada ci aceşti preoţi haini care o protejează din răsputeri pe o ucigaşă şi care sigur au făcut intervenţii pentru ca să nu se dea nicio decizie. Nu ne-ar mira ca la Tribunal dosarul să ajungă la un anumit complet de judecată care ori ne va da daune minime ori va fi în stare să spună că de fapt nu am avut nicio sufeinţă şi nicio pierdere. Este inadmisibil, grotesc, inuman ce se întâmplă acum prin instanţe. În Dumnezeu nu mai poţi crede când vezi preoţii lui atât de avari şi ticăloşi în judecători nici atât când vezi neomenia lor !...“ Redacţia ,,Ziarul de Vâlcea“ a cunoscut nedreptatea din sălile de judecată. Dar au fost şi cazuri în care judecători onești au repectat legea şi au făcut dreptate. Nu ne rămâne decât să sperăm că în cele din urmă în acest caz dosarul va ajunge pe mâna unor astfel de judecători şi nu pe mâna unora coruptibili sau influenţabili.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

17 comments on “Decizie şocantă a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea! Familia fetei, ucisă de o călugăriță pe trecerea de pietoni, suspectează amestecul capilor Bisericii Ortodoxe în proces”

 1. Sa speram ca dosarul va ajunge unde trebuie ! Este necesar sa fie judecat de niste oameni capabili si nu incompetenti ! Nimeni nu le mai poate aduce fetita inapoi, dar trebuie sa se faca dreptate ! Cand s-a intamplat nefericitul accident am fost acolo si am vazut tot. Cine este vinovat trebuie sa plateasca, legea este pt toata lumea indiferent de pozitie sociala si ocupatie ! Este normal ca familia sa lupte pana in panzele albe pt dreptate!!!!

  1. S-o fi implicat necuratul... Ai vreo dovada ca ca ma-ta te-a facut cu tac-tu? Restul e o simpla speculatie... BOR... instiutie nevinovata si cinstita... BA! pai aia nu facea parte din BOR ba!!! Te-a facut ma-ta cu o maimuta?

 2. Goe, atunci hai sa omoram toti oameni pe trecerea de pietoni, ca oricum judecatorii ne dau cu suspendare, nu? esti atat de naiv sa crezi ca o calugarita( a se citi UCIGASA)este tratata preferential fara nicio interventie? dar ce fel de slujitoare a lui DUMNEZEU este aceasta calugarita daca omoara din culpa un COPIL si vrea sa fie absolvita??? Asta dovedeste ce caractere au acesti oameni care se vor puri. am un astfel de ex in familie, este calugarita dar este invidioasa, rea, barfeste oamenii. VREM DREPTATE PT MICUTA!!! AVEA DREPTUL SA TRAIASCA, SA IUBEASCA, SA AIBA COPII, SA IMBATRANEASCA!!!

 3. Nu trebuie o decizie scrisa ca sa iti dai seeama ca Biserica s-a amestecat. Dosarul treneaza de ani buni iar calugarita nu a fost adusa in fata instantei niciodata. In ce tara din lume democrata poti sa omori un om dar judecatorul sa nu iti puna intrebari si tu sa te judeci fara sa fii prezent niciodata in sala? Toata lumea stie ca preotimea face trafic de influenta la Vilcea!

 4. nu doresc la nimeni aceasta soarta ,voi merge pana la capat , nea rapit , fericirea ,dragostea de viata ,acesti oameni nu au scrupule , au trecut 3 ani si 8 luni nau ancercat niciodata sa ma sune macar , numi trebui bani lor , au ancalcat una din cele 9 porunci si ucigasa este libera an sanul biserici , fete bisericesti , cu mercedesuri , bmv si alte masini de mi de cai putere UNDE AU CREDINTA AN DUMNEZEU ?

 5. ar trebui ca toti sa primeasca ceea ce merita!..era un copil nevinovat...oamenii care stiu ca nu sunt in stare sa conduca sa nu o mai faca...pt ca platesc altii pentru prostia lor !...si in ziua de azi din pcate....astia sunt OAMNENII pt bani fac ORICE...am ajuns in ultimul hal...sa nu ne pese de o viata de copil nevinovat...AR TREBUI SA PRIMEASCA O PEDEAPSA ASPRA...chiar daca e maicuta...a gresit si un om care greseste trebuie sa PLATEASCA !...

 6. DACA AS FI IN LOCUL VOSTRU...AL ASTORA CARE CICA SUNTETI JUDECATORI...DAR DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SUNTETI NISTE OAMENI CARORA NICI NU VA PASA....I-AS DA PEDEAPSA MAXIMA SI DESPAGUBIRI FAMILIEI CARE NUMAI EI STIU SARACII CAT SUFERA...CRED CA NIMENI NU ISI POATE IMAGINA CE E IN SUFLETUL LOR...SI MAI ALES IN FUFLETUL UNEI MAME CARE ISI INGROAPA COPILUL ! FARA CUVINTE ! DAR LASA...CA INTR-O BUNA ZI TOTI VOR PRIMI CEEA CE MERITA...!PENTRU CA NU UITATI CA EXISTA UN DUMNEZEU CARE LE VEDE PE TOATE...SI NU IARTA PE NIMENI...! TOTI O SA PLATEASCA...!

 7. nici daca li s-ar lua pielea milimetru cu milimetru nu ar plati suferinta familiei si tineretea copilului
  o tuta ca toate milostivele care se ascund in haine bisericesti, care nu sunt in stare sa-si ia viata in maini, sa se intretina singure...
  dupa ce se satura de umblat ia calea "preasfintiei"...
  pana la Dumnezeu te omoara curvele si 'nalta justitie

 8. Parintii ar trebui sa gaseasca o cale sa se vindece sufleteste; acum asta e cel mai important lucru; cu sufletul otravit si manati de razbunare, Dumnezeu nu le va fi alaturi ; la ce bun atatia bani cheltuiti pe procese ? Dumnezeu a ingaduit ca micuta sa treaca la Domnul;tot el va trimite mangaiere familiei atunci cand aceasta va fi pregatita sa o primeasca ; de cele mai multe ori, oamenii cred mai mult in instante lumesti decat in Dumnezeu ;in accidente stupide de masina, cum a fost si cel petrecut in valcea, se dau condamnari cu suspendare ;calugarita are un alt regim de viata, are superiori care ii dicteaza ce sa faca si ea se supune ascultarii; acolo unde isi duce traiul e un fel de prizoniera , cei care se duc de tineri in manastiri sunt de regula foarte saraci ... parintii sa inteleaga ca nu -l pot da in judecata pe Dumnezeu ca le-a luat copila ; a merge pana in panzele albe inseamna sa-si distruga vietile ; iertarea si consolarea e o solutie mai buna , poate Dumnezeu isi va intoarce privirea catre ei; un semn le-a dat in tot acest timp , dar daca ei nu vor sa inteleaga viata le va fi un calvar ; ei nu de bani au nevoie ci de mangaiere de la Dumnezeu

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe