Conflict de interese penal - POP MONICA DANIELA, Manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București

joi, 19 septembrie 2013


Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie penală în cazul lui POP MONICA DANIELA, Manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

POP MONICA DANIELA a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de manager, a încheiat, în perioada 2010 - 2013, un număr de 62 contracte de asistență juridică și de reprezentare în instanță a intereselor spitalului, cu Cabinetele de avocatură Puiu Gabriela și Gătejeanu Florian. Valoarea celor 62 contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatură este de 60.650 Lei.

Totodată, Cabinetele de avocatură Puiu Gabriela și Gătejeanu Florian au reprezentat în instanță și interesele acesteia, în calitate de persoană fizică, în aceleași procese civile ale căror părți sunt Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și POP MONICA DANIELA. În acest sens, între POP MONICA DANIELA și cabinetele de avocatură menționate au fost încheiate 27 contracte de asistență juridică și reprezentare, în valoare totală de 6.000 Lei.

Astfel, cabinetele de avocatură au fost remunerate atât de către Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, reprezentat de către POP MONICA DANIELA, în calitate de Manager, cât și de către persoana fizică POP MONICA DANIELA.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către POP MONICA DANIELA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POP MONICA DANIELA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe