Inspectorul general Smeureanu îşi bate joc de Școala Malaia

luni, 24 septembrie 2012

Inspectorul general Smeureanu îşi bate joc de Școala Malaia

Florin Smeureanu, inspectorul general şcolar al judeţului Vâlcea, intervine abuziv în problemele interne ale şcolilor din Malaia şi Voineasa. Smeureanu a dispus fără nici un fel de justificare legală ca, începând cu acest an şcolar, jumătate dintre elevii din satul Ciunget ÔÇô Malaia să înveţe la o şcoală din Voineasa. Până în acest an copiii respectivi au urmat cursurile şcolare fără nici un fel de problemă la şcoala cu clasele I-VIII din comuna Malaia, aşa cum era normal. Primarul localităţii Malaia, Sergiu Bogdan, s-a arătat deosebit de revoltat în legătură cu practicile abusive ale inspectorului şef, profesorul mediocru Smeureanu. Edilul din Malaia a transmis următorul memoriu autorităţilor judeţene: 
 
“Subsemnatul, Bogdan Sergiu, în calitate de Primar al comunei Malaia, judeţul Vâlcea, prin prezenta vă aduc la cunoştinţă amestecul Primăriei Voineasa cu ajutorul Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea, în organizarea sistemului de învăţământ de pe raza administrativ-teritorială a comunei Malaia.

 În speţă, în vara anului 2012, Primăria Voineasa, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea, personal a domnului Inspector General Florin Smeureanu, a achiziţionat un microbuz pentru transportul elevilor pe raza administrativ-teritorială a acesteia.

 Primăria Voineasa, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea, în mod nelegal şi abuziv, a introdus microbuzul şcolar pe ruta Ciunget-Voineasa, pe raza administrativ-teritorială a comunei Malaia, satul Ciunget aparţine de comuna Malaia, fără nicio competenţă legală, fără să ţină cont de faptul că Primăria Malaia are achiziţionat un microbuz şcolar încă din anul 2007 şi care deserveşte în mod corespunzător transportul elevilor din satul Ciunget la Școala cu clasele I ÔÇô VIII Malaia, care este suficient pentru acoperirea necesarului de transport pe raza comunei noastre.

 Din informaţiile noastre, ştim că microbuzul şcolar al Primăriei Voineasa nu are suficienţi elevi care să justifice achiziţia sa şi transportul acestora.
 Datorită celor relatate, pe raza comunei Malaia, circulă în paralel două microbuze şcolare cu câte 8-10 copii, microbuze achiziţionate din bani publici şi care transportă copiii, unul la Școala cu clasele I ÔÇôVIII Malaia şi unul la Școala Voineasa, în timp ce după cunoştinţa mea alte localităţi din judeţul Vâlcea duc lipsă de aceste mijloace de transport.

 Menţionez că administraţia locală Malaia a asigurat fondurile necesare pentru transportul în condiţii optime a copiilor din satul Ciunget la Școala cu clasele I ÔÇô VIII Malaia. Consider ca o deturnare de fonduri cheltuirea, în paralel, a unor sume de bani de către Primăria Voineasa cu ajutorul Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea pe raza administrativ-teritorială a comunei Malaia, fără a avea acordul nostru şi, aşa cum am arătat mai sus, noi am asigurat toate cheltuielile din bugetul nostru local pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ pe raza comunei.

 Faţă de cele relatate, vă rugăm să analizaţi situaţia prezentată şi a lua măsuri legale şi necesare pentru încetarea conflictului creat de către Primăria Voineasa şi Inspectoratul Școlar Judeţean Vâlcea.ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe