Vicepreşedintele CJ Vâlcea, liberalul Bogdan Pistol, în pericol să cadă în plasa întinsă de un escroc cu ştaif

luni, 9 iulie 2012

Vicepreşedintele CJ Vâlcea, liberalul Bogdan Pistol, în pericol să cadă în plasa întinsă de un escroc cu ştaif

Tiberiu Pîrnău

Tânărul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Bogdan Pistol, este pe cale să pice într-o capcană întinsă de un individ dubios cu pretenţii de mare şef al unei asociaţii de prietenie româno ÔÇô japoneze. Preşedintele asociaţiei de tip fantomă din Bucureşti (Jica Alumni Association?!), Adrian Altărescu, l-a contactat săptămâna trecută pe vicepreşedintele Pistol pentru a-i propune o “afacere de tip albanezÔÇ£, atât pentru tânărul liberal, cât şi pentru judeţul Vâlcea. Pentru că, la ce te-ai putea aştepta de la un individ care-i protejează pe infractorii, condamnaţi definitiv şi irevocabil de justiţie, aflaţi în puşcăriile ţării (vezi cazul Minea ÔÇô Alutus)? Aşadar, Jica Alumni Association l-a contactat pe Bogdan Pistol, vicepreşedinteal Consiliului Judeţean, pentru a pune bazele unei colaborări între autorităţile din Vâlcea şi oamenii de afaceri japonezi, interesaţi să investească în România. Din presa apropiată USL Vâlcea am aflat ce s-a discutat la această întâlnire: “Concret, japonezii doresc să stabilim o dezbatere, la Vâlcea, şi să discutăm despre oportunităţile oferite de judeţul nostru în vederea construirii unui parc industrial”, a spus vicele liberal de la CJ. Conform aceleiaşi surse, “Bogdan Pistol a pregătit un plan de acţiune pe care urmează să-l discute cu Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, precum şi cu deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea.ÔÇ£ Mai înainte de a pune în aplicare vreun “plan de acţiuneÔÇ£ îi furnizăm următoarele informaţii tânărului vicepreşedinte al CJ, Bogdan Pistol:
Cine este Adrian Altărescu, prietenul japonezilor şi “amiculÔÇ£ lui Pistol

Legătura dintre consilierul din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Adrian Altărescu, şi infractorul barbugiu Nicolae Minea de la Râmnicu Vâlcea a fost evidentă şi puternică. Această “apropiere" dintre un consilier guvernamental, fost director în MAI, si Nicolae Minea a fost aproape de neexplicat. Adrian Altărescu a acţionat în favoarea lui Nicolae Minea în baza unor “servicii de consultanţă" plătite cu generozitate de omul de afaceri penal. 

Consilier guvernamental, prieten la cataramă cu infractorul Minea 

Cine este Adrian Altărescu? De profesie arhitect, Altărescu lucrează în Ministerul Administraţiei şi Internelor de 7 ani (consilier superior), timp în care a ocupat pentru o scurtă perioadă de timp şi funcţia de director. Acesta este şi cadru didactic, mai precis lector universitar la Universitatea “Spiru Haret", catedra de arhitectură. De asemenea, consilierul guvernamental este şi preşedintele Asociatiei JICA Alumni Romania (JAR). JAR - asociaţia specialiştilor români care s-au specializat în Japonia, in cadrul programelor JICA. Aşadar, ne întrebăm din nou: ce relaţie de prietenie ar putea exista între o persoană ca Adrian Altărescu şi controversatul om de afaceri vâlcean Nicolae Minea?

Trafic de influenţă la instituţiile statului

ÔÇ¿Strâns cu uşa de trecutul său “năbădăios" din Hotelul Alutus, funcţionarul guvernamental a făcut trafic de influenţă fără nici un fel de jenă în favoarea lui Nicolae Minea. Pe surse am aflat că Adrian Altărescu a fost la Oficiul Naţional de Cadastru, unde a făcut un scandal monstruos şi le-a bătut cu pumnul în masă funcţionarilor deoarece au îndrăznit să elibereze anumite acte, care l-au dezavantajat pe amicul său Minea. Altărescu s-a prevalat de funcţia sa din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi i-a ameninţat cu destituirea pe mai mulţi angajaţi ai Oficiului de Cadastru. La fel a procedat la Râmnicu Vâlcea, la Oficiul Judeţean de Cadastru, tânăra domnişoară (extrem de “apropiată" lui Altărescu), care lucrează şi ea în Ministerul Administraţiei. Este mai mult decât evident că Adrian Altărescu se comportă ca un veritabil avocat al infractorului dovedit (cu condamnare penală de 8 ani închisoare cu executare), Nicolae Minea. 

Averea unui funcţionar public

Altărescu nu este deloc un om sărac. Dimpotrivă, din declaraţia de avere postată pe site-ul www.mai.gov.ro aflăm că “japonezul" este cel mai bogat angajat din minister, având următoarele proprietăţi: două terenuri în Bragadiru, de 2000 mp; un apartament şi patru garsoniere în Bucureşti; o casă în Brăila; un apartament în construcţie în (atenţie!) Râmnicu Vâlcea, conform contract de execuţie 5543 din 29. 10.2008, în valoare de 41.500 euro. Consilierul guvernamental deţine un veritabil parc auto format din patru maşini: două Renault Laguna, achiziţionate în anul 2001, un BMW 735 din 2004 şi un VW din 2008. În anul 2007, Adrian Altărescu a obţinut din “înstrăinări bunuri" suma de 129.400 lei noi. În anul 2009, acesta a obţinut, conform fişei fiscale, 36.122 RON (salarii - MAI) şi 28.612 RON de la Universitatea “Spiru Haret" pentru activitatea didactică universitară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe