|luni, decembrie 5, 2022
  • Follow Us!

Centrul de Expozitii OLTEXPO se transformă în cel mai mare laborator de fizică din ţară 

„EVRIKA” se întoarce la Călimăneşti

Centrul de Expozitii OLTEXPO se transformă în cel mai mare laborator de fizică din ţară

Peste 200 de elevi şi cadre didactice din toată ţara vor participa la cea de-a XXII-a ediţie a Concursului Naţional de Fizică “Evrika”, ce va avea loc în perioada 16-18 martie, la Călimăneşti.

„Evrika” aduce o premieră absolută în calendarul competiţional şcolar naţional – prima probă practică în care îşi vor testa sincron cunoştinţele de fizică sute de şcolari din clasele VII-XII. Proba de laborator şi proba teoretică, programate sâmbătă, 17 martie, se vor desfăşura, începând cu ora 9.30, în Sala Bălcescu a Centrului de Congrese şi Expoziţii Oltexpo, singura locaţie care putea întruni condiţiile logistice optime pentru desfăşurarea unei probe de o asemenea anvergură. 

Se vor acorda premii, menţiuni şi premii speciale de către Societatea Română de Fizică, facultăţile de fizică din România, institute de cercetare din ţară şi străinătate, în cadrul cărora se studiază fizica şi astronomia. Câştigătorii vor fi premiaţi duminică, 18 martie, la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”.

Organizatorii concursului sunt: Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Vâlcea (inspector şcolar prof. Larisa Scârlea), Grupul Şcolar Călimăneşti (prof. Mihai Sandu, binecunoscut în lumea fizicii ca autor de culegeri de probleme), Primăria Călimăneşti, Scoala „Şerban Cantacuzino”.

Leave a Response