Primarii liberali ai lui Buican şi-au luat partea leului la împărţirea banilor de la CJ Vâlcea

duminică, 16 octombrie 2011

• PSD-ul lui Ion Cîlea a căzut în plasă

Primarii liberali ai lui Buican şi-au luat partea leului la împărţirea banilor de la CJ Vâlcea

• este evidentă tenta politică a repartizării sumei totale de 7,6 miliarde de lei vechi: din cei 17 primari care au primit fonduri de la Consiliul Judeţean, 16 sunt de la USL (8 de PNL, 7 de la PSD şi unul de la PC) şi numai un primar este de la PDL

La presiunile exercitate de deputatul Cristian Buican şi „famiglia" sa de liberali în cadrul alianţei politice numite deocamdată USL, Ion Cîlea şi PSD-ul din Vâlcea s-au supus conştiincios şi au aprobat în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea alocări „de urgenţă" a unor sume de bani către primarii PNL. Este evidentă tenta politică a repartizării sumei totale de 7,6 miliarde de lei vechi: din cei 17 primari care au primit fonduri de la Consiliul Judeţean, 16 sunt de la USL (8 de PNL, 7 de la PSD şi unul de la PC), şi numai un primar este de la PDL. Ne întrebăm oare, pe ce criterii au făcut împărţirea banilor cei de la Consiliul Judeţean Vâlcea, având în vedere că mai există şi alte primării care se confruntă cu probleme la fel de grave sau care riscă să intre... în faliment?

Concret, la finele săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat repartizarea sumei de 7,6 miliarde de lei vechi unor primării aflate în situaţii de „extremă dificultate". Dar iată care sunt primarii care se pot considera deocamdată norocoşi şi care au avut cheltuieli de personal restante: Alunu (Vasile Boenagiu, PNL) - 400 milioane de lei vechi; Amărăşti (Constantin Drăghici, PSD) - 530 milioane de lei vechi; Dănicei (Dumitru Pirneci, PNL) - 350 milioane de lei vechi; Făureşti (Ion Ţîrvuică, PSD) - 560 milioane de lei vechi; Măldăreşti (Ionel Dragu, PSD) - 570 milioane de lei vechi; Orleşti (Constantin Cîrstina, PNL) - 300 milioane de lei vechi; Perişani (Ion Sandu, PNL) - 400 milioane de lei vechi; Prundeni (Ion Horia Horăscu, PSD) - 550 milioane de lei vechi; Păuşeşti Măglaşi (Alexandru Dediu, PC) - 300 milioane de lei vechi; Runcu (Maria Dina, PNL) - 390 milioane de lei vechi; Scundu (Dumitru Blejan, PSD) - 500 milioane de lei vechi; Slătioara (Sorin Romcescu, PSD) - 550 milioane de lei vechi; Suteşti (Ion Stănescu, PSD) - 550 milioane de lei vechi; Tetoiu (Gheorghe Popa, PNL) - 300 milioane de lei vechi; Zătreni (Constantin Liţoiu, PNL) - 450 milioane de lei vechi; Brezoi (Robert Schell, PNL) - 400 milioane de lei vechi; Horezu (Constantin Niţu, PDL) - 490 milioane de lei vechi.

Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, se ascunde în spatele termenilor juridici şi spune doar că „potrivit prevederilor din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, în bugetele locale se înscrie Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia consiliului judeţean care se utilizează la propunerea ordonatorului de credite, pe bază de hotărâre, şi pentru acordarea unor ajutoare către alte unităţi administrativ-teritoriale în situaţii de extremă dificultate. De asemenea, potrivit prevederilor art. 15 din acelaşi act normativ, din Fondul de rezervă bugetară constituit în buget, consiliul judeţean poate aproba acordarea de ajutoare către unităţile administrativ teritoriale aflate în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi administrativ teritoriale sau din proprie iniţiativă. Având în vedere prevederile legale menţionate, în baza solicitărilor transmise de unele primării care datorită capacităţii de plată redusă determinată de nivelul scăzut al încasărilor din veniturile proprii, înregistreză restanţe la plata drepturilor de personal, şi ţinând cont de disponibilităţile existente în Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a decis acordarea sumei de 7,6 miliarde de lei vechi pentru plata drepturilor de personal înregistrate ca restanţă de către primăriile unităţilor administrativ-teritoriale".

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe