Voina sună adunarea!

duminică, 3 iulie 2011

• Handbal feminin

Voina sună adunarea!

• campioana României s-a întărit cu încă o stranieră dar a renunţat la serviciile Anastasiei Pidpalova

După o scurtă pauză de vară, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea se reunesc luni dimineaţa la sala polivalentă Traian, sub conducerea tehnicienilor Radu Voina şi Aurelian Roşca. Pentru campioanale României urmează un sezon pe care-l dorim cât mai lung, având în vedere că obiectivul propus este accederea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin. Din lotul jucătoarelor vor absenta noile transferuri Marija Jovanovici şi Sanela Knezovici, care au primit o săptămână în plus de vacanţă, din cauză că au încheiat competiţiile doar în 18 iunie. De asemenea, Yeliz Ozel va întârzia şi ea o săptămână, răstimp în care clubul face demersurile pentru prelungirea permisului său de şedere în România. După reunirea de luni, programul echipei Oltchim include o săptămână dedicată reintrării în efort, un cantonamentul pe litoral, urmat de unul montan, pregătirea fiind împletită şi cu cea de sală. Primele meciuri de verificare vor avea loc la turneul de la Cluj, în 5-6 august, urmat de cel din Ungaria şi încă două în Germania.

Campioană mondială sub conducerea lui Voina

Oltchim a reuşit să mai facă un transfer, pe ultima sută de metri înainte de reunirea lotului. Astfel, pentru campioana României va evolua cel puţin două sezoane rusoaica Ekaterina Vetkova, campioană mondială sub comanda lui Evgueni Trefilov, în anul 2009. Ekaterina are 24 de ani, 1.82 metri, 73 kg şi a fost o jucătoare de bază a echipei Zvezda Zvenigorod, pentru care a marcat în sezonul trecut al Ligii Campionilor, 26 de goluri. Vetkova, care evoluează pe postul de pivot, a jucat la Zvezda din 2007, când s-a transferat de la Lada Togliatti. Prin acest transfer, Oltchim pare a avea cei mai valoroşi pivoţi din lume, din lot mai făcând parte Ionela Stanca şi Oana Manea. Gruparea vâlceană a renunţat, în schimb, la serviciile Anastasiei Pidpalova, despre care tehnicianul Radu Voina spunea că aşteaptă foarte multe în acest sezon. Mai mult decât atât, Anastasia îşi prelungise contractul şi declara că la Râmnicu Vâlcea se simte cel mai bine. În momentul reunirii lotului, Voina mai poate renunţa la încă o handbalistă, de data aceasta doar sub formă de împrumut la o altă echipă. Altfe, Oltchim a mai făcut un "transfer", cel al preparatorului fizic Frank Khun, cel care a mai colaborat cu gruparea vâlceană înainte de finala Ligii Campionilor din acest sezon.

Beşe la Zalău, Vădineanu la Cluj

După ce Adriana Ţăcălie a semnat cu Buducnost Podgorica, alte două jucătoare disponibilizate de Radu Voina şi-au găsit noi angajamente. Valeria Beşe Motogna s-a întors la echipa unde s-a lansat în handbalul mare, HC Zalău şi a continuat să arunce săgeţi spre fostul său antrenor de la Oltchim. Mai mult decât atât, Motogna a spus că managerul Roibu a dorit-o înapoi în lotul Oltchimului: "M-a sunat domnul Roibu şi mi-a spus că vrea să mă ţină la echipă, dar să discut şi cu Radu Voina. Am stat de vorbă, dar mi-a zis că el nu-şi schimbă decizia şi că lotul pe care contează este conturat. Mi-a spus că nu are nimic personal cu mine, dar am simţit că se răzbună pe mine, iar motivele nu le-am înţeles. Oricum, un picior în fund înseamnă întotdeauna un pas înainte."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe