La pescuit în perioada de prohibiţie cu unelte interzise

duminică, 22 mai 2011

La pescuit în perioada de prohibiţie cu unelte interzise

În ziua de 18.05.2011, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Călimăneşti au depistat în jurul orelor 18.00, la 2500 m în amonte de barajul CHE Călimăneşti, pe malul drept al râului Olt, în dreptul localităţii Călimăneşti, un bărbat care pescuia cu o plasă confecţionată din fibre polimerice netorsionate tip monofilament (paraşută) montată pe o undiţă.

În urma verificărilor, L. Josun, de 31 de ani din Călimăneşti, i-au fost întocmite de către jandarmi acte de constatare pentru comiterea infracţiunilor de ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament" şi „pescuitul în apele continentale în perioada de prohibiţie" fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 lit. m şi g din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009.

Plasa confecţionată din fibre polimerice netorsionate tip monofilament „paraşută" montată pe undiţă ce era folosită la pescuit, a fost ridicată în vederea confiscării şi a fost predată lucrătorilor ANPA Bucureşti filiala Oltenia. Actele de constatare au fost înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe