|vineri, aprilie 23, 2021
  • Follow Us!

Un Roibu cumsecade 

Un Roibu cumsecade

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Un Roibu cumsecade ar fi avut un Smeoreanu cumsecade, un Tiberiu Pîrnău cumsecade şi un Silviu Popescu cunsecade.
Un Roibu cumsecade ar fi fost un Roibu în primul rând modest. Când firma pe care o cunduci are probleme şi datorii, înveţi să laşi puţin capul în jos, pe principiul potrivit căruia capul plecat nici sabia nu-l taie. Înveţi să recunoşti că ai făcut şi tu greşeli, că te-ai crezut stăpân peste ceea ce nu era al tău, că poate ai calculat eronat anumite mişcări.
Un Roibu cumsecade ar fi dat comunicate cumsecade, în care ar fi propus mai multe soluţii, nu doar aceea cu piroliza de la Piteşti.

Un Roibu cumsecade ar fi vorbit mai puţin de PCC în public, fiindcă el i-a adus la Oltchim. De asemenea, ar fi refuzat cu demnitate să fie numit “erou al judeţului”, să i se spună că „se sacrifică” etc., fiindcă asemenea chestiuni nu sunt de bun simţ.
Un Roibu cumsecade ar fi avut întâlniri cumsecade cu presa, în care ar fi solicitat înţelegerea oamenilor, fără să plătească articolele, ceea ce presa ar fi înţeles.

Un Roibu cumsecade ar fi avut permanent uşa deschisă pentru cei care îl critică, pentru a se lămuri neînţelegerile. Atitudinea de senior şi castelan ar fi fost abandonată de un Roibu cumsecade în favoarea uneia mai omeneşti.
Dacă aşa ar fi stat lucrurile, sunt sigur că şi eu aş fi fost mai mult decât cumsecade, fiindcă Oltchim este important, este al nostru, este vital pentru economie. Însă în loc de cumsecădenie, ce am avut ?
Am avut învrăjbiri între ziarişti, am avut jigniri la adresa unor oameni de afaceri, am avut bârfe şi calomnii din partea menagerului general.

Pornesc de la premisa că orice om poate greşi, iar unul strâns cu uşa cum este acum dl Constantin Roibu, cu atât mai mult. Iată de ce încă aştept ca dl Roibu să îşi schimbe stilul de comunicare şi afişare în lume. Mai aştept să îşi retragă procesele absurde intentate unui ziarist care l-a criticat.
Nu îmi permit să îi dau un ultimatum, aşa încât nu voi spune cât sunt dispus să aştept, ci doar că o vreme închidem orice discuţie critică la adresa domniei sale.

Spre deosebire de dl Roibu, eu îmi pot permite să fiu cumsecade.

Leave a Response