Firma falimentară DACOS foloseşte metode neortodoxe pentru a-şi elimina concurenţa

duminică, 20 martie 2011

• Disperarea lui Sabin Ogreanu:

Firma falimentară DACOS foloseşte metode neortodoxe pentru a-şi elimina concurenţa

• ARR Bucureşti şantajează la modul ordinar societatea Antares Transport din Vâlcea

Tiberiu Pîrnău

Măsuri disperate ale transportatorului vâlcean DACOS, aflat în pragul falimentului. Directorul executiv al acestei societăţi, Sabin Ogreanu, se foloseşte de realţiile sale din plan administrativ-politic pentru a le crea probleme transportatorilor vâlceni concurenţi. Disperat că noua autogară din Râmnicu Vâlcea, DACOS (fostă - Traian), nu are nici o şansă să devină profitabilă într-o perspectivă scurtă, medie şi lungă, Sabin Ogreanu recurge la mijloace total neortodoxe - abuzive şi ilegale.

Ţinta: Autogara Antares, cea care le-a dat peste cap planurile de îmbogăţire rapidă grupului de interese economice (o structură ce se apropie de o organizaţie de tip mafiot) format din: Florin Coman-ARR Bucureşti-Sabin Ogreanu-Dacos Vâlcea-Florinel Butnaru-ARR Vâlcea-Daniel Matei-Matdan Service Argeş. Concret, în data de 15 martie 2011, ARR Bucureşti a transmis Autogării Antares Transport SA din Râmnicu Vâlcea o adresă cu conţinut foarte evaziv: „Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă următoarele: Licenţa de traseu eliberată SC ANTARES TRANSPORT SA pe traseul nr. 044 Drăgăşani -Băbeni - Râmnicu Vâlcea, este suspendată conform sentinţei civile definitive şi irevocabile nr. 412/CA/l3.08.2008, pronunţată de către Tribunalul Argeş, aceasta fiind executorie de drept şi are efect încetarea oricărei forme de executare a acestor acte administrative."

Capcana ARR

În urma investigaţiilor efectuate de redactorii „Ziarului de Vâlcea" am ajuns la câteva concluzii clare. Sabin Ogreanu de la Dacos, împreună cu prietenul său de la ARR Bucureşti, Florin Coman (care nu lucrează cu factură şi chitanţă), au ticluit un plan „diabolic" prin care intenţionează să scoată din „jocul" transportului vâlcean pe cea mai mare firmă de profil din judeţ: SC Antares Transport SA. ARR Bucureşti a transmis această adresă, care pare să nu spună nimic concret, dar se vrea a fi folosită ca şi o notificare prin care ARR constată abaterea autogării: permite intrarea unui transportator ce nu deţine licenţă (pe traseul Râmnicu Vâlcea-Drăgăşani).

Următorul pas al grupului organizat (care a intrat deja în atenţia DNA-ului, Poliţiei şi Procuraturii): retragerea licenţei Autogării „1 Mai" şi punerea în imposibilitate a societăţii Antares de a-şi mai efectua cursele nemaiavând autogară. Referitor la această situaţie, Nistor Cărămidă, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Antares Transport SA, ne-a declarat: „Trebuie să ştiţi că licenţele sunt şi acum la firmă, fiindu-ne returnate chiar de ARR Bucureşti încă de acum un an dupa ce ni le-a luat Butnaru (directorul ARR Vâlcea - nr) de la bordul maşinilor, deci în mod principial autogara nu poate refuza un operator care prezintă licenţa." De asemenea, acţionarul majoritar, Dumitru Becşenescu, a spus: „Din nou ne întind o capcană în aşa fel încât să ne lovească în interesul nostru legitim. Dacă autogara va permite ca Antares să opereze pe Drăgăşani, atunci aceasta încalcă, chipurile, legea şi i se va retrage licenţa. Dacă nu îi va mai permite, le facem jocul lui Butnaru-ARR si lui Daniel Matei - Matdan, patronul societăţii, care va intra în locul nostru pe traseul respectiv. Este o formă de şantaj!"

„Ziarul de Vâlcea" deconspiră acest scenariu infam, pus la cale de Ogreanu-Dacos, Coman-ARR şi compania, şi solicită autorităţilor competente să intervină de urgenţă în acest caz.

Cine este Sabin Ogreanu?

Un fel de „eminenţă cenuşie întunecată" a transportului de persoane din judeţul Vâlcea. Ogreanu este un activist vehement al PDL şi se bucură de o relaţie foarte strânsă cu directorul ARR de la Bucureşti, Florin Coman. Drept dovadă că se învârte în cercul politic portocaliu este faptul că în prezent ocupă un loc în consiliul de administraţie al SC ETA SA, societate din subordinea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea care efectuează transport public de persoane. „Ogreanu mai este şi un tip foarte periculos, foarte abil în a vorbi frumos şi convingător, dar ascunzând de fapt un caracter îndoielnic" cam aşa îl caracterizează un fost prieten.

În cazul în care patronul de la Dacos, Dan Petrescu, cunoaşte „preocupările" total neprincipiale ale subalternului său, Sabin Ogreanu, îi reamintim două zicale româneşti: „Socoteala de-acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea din târg" şi „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea"...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe