Sparle si soparle

miercuri, 23 februarie 2011

Sparle si soparle

• Aflăm din ziarele centrale că la Râmnicu Vâlcea scutirile medicale false au invadat şcolile din oraş. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că tot mai mulţi profesori sesizează faptul că absenţele elevilor sunt motivate cu scutiri produse „în serie". Din cele 500.000 de absenţe întregistrate de la începutul acestui an şcolar, mai bine de o treime au fost motivate medical. Pe site-ul okazii.ro se pot găsi aproape zilnic astfel de adeverinţe medicale, iar tarifele ajung la 10-15 lei bucata.

• În cadrul videoconferinţei cu prefecţii din ţară susţinută de premierul Emil Boc duminică, 20 februarie, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a fost singurul reprezentant al Guvernului în teritoriu care l-a „tulburat" pe şeful său cu următoarea remarcă: „Pentru cronicari şi pentru stenogramă. Potrivit Ordinului prefectului judeţului Vâlcea numărul 38 din 20 ianuarie 2010, am închis magazinele. Deci, acum un an şi o lună. S-au redeschis de către instanţă după câteva luni". Total fals! Potrivit legii, magazinele de vise nu pot fi închise de prefect şi nici de către consiliul local în a cărei rază teritorală se află, iar la Râmnicu Vâlcea singura reglementare a primăriei priveşte interdicţia de a se vinde produse etnobotanice la mai puţin de 1.000 metri de şcoli.

• Garda Financiară Vâlcea a descoperit nereguli importante la firma de transport SC Matdan Service SRL. Controalele comisarilor vâlceni la punctul de lucru de la Drăgăşani al firmei au fost concretizate în amenzi destul de usturătoare pentru administratorul Daniel Matei. Garda Financiară Vâlcea a transmis actele aferente controlului inopinat Gărzii Financiare Argeş, umând ca această instituţie să definitiveze controlul la sediul central al societăţii din judeţul Argeş.

• Primarul din Slatina, judeţul Olt, Darius Vîlcov, are mari probleme cu legea şi cu DNA-ul.... Care este legătura cu judeţul Vâlcea? Foarte simplu: primarul Vîlcov a construit cu bani din bugetul local circa 600 de apartamente prin firma Consloc, în valoare de 2,6 milioane de lei. La înţelegere cu constructorul, Darius Vîlcov a întârziat plăţile pentru a percepe apoi penalităţi, conform contractului. Ulterior, compania de construcţii urma să dea în judecată primăria şi să încaseze o sumă frumoasă. Te minunezi şi mai mult când afli care este firma constructoare: SC Protetchim SRL Râmnicu Vâlcea, condusă de Nicolae Enache.

• Guvernul a demarat procedurile pentru privatizarea companiei Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, informează Ministerul Economiei. "Conform proiectului de scrisoare de intenţie întocmit în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului României şi reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, urmează ca în prima jumătate a anului 2012 să fie lansată privatizarea societăţii comerciale Oltchim SA Râmnicu-Vâlcea", mai arată Ministerul Economiei.

• Privatizarea OLTCHIM ar putea avea consecinţe asupra echipei de handbal feminin, bugetul campioanei României fiind asigurat în proporţie de 65-70% de către combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea. "Trebuie întâi să vedem cine va veni şi cât de mult interes vor avea pentru handbal. În cazul în care nu vor dori să se implice, va fi o problemă pentru echipă", a declarat recent Ioan Gavrilescu, preşedintele formaţiei CS Oltchim.

• Procesul de constituire a celor doi giganţi energetici Electra şi Hidroenergetica este blocat de câteva luni din cauza contestaţiilor depuse de către creditori, sindicate şi, în special, de Fondul Proprietatea. În acest moment, există vreo 20 de astfel de contestaţii depuse în justiţie. Iniţial, reprezentanţii Ministerului Economiei spuneau că reorganizarea va avea loc până în vara lui 2010, mai ales în condiţiile în care actul normativ privind înfiinţarea companiilor a fost aprobat încă de la începutul anului trecut. Din Electra vor face parte Complexurile energetice Turceni, Craiova şi Rovinari, Nuclearelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, sucursalele Hidroelectrica de la Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu şi Hidroserv Râmnicu Vâlcea.






Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe