Sparle si soparle

miercuri, 9 februarie 2011

Sparle si soparle

• În ciuda lacrimilor de crocodil vărsate de şeful de la CJ Vâlcea, Ion Cîlea, şi de cei doi primari din Brezoi şi Bălceşti, cele două spitale orăşeneşti nu sunt decât nişte... centre de îngrijire a pensionarilor pentru afecţiuni cronice. Realitatea este că nu sunt specialişti care să asigure asistenţa medicală de specialitate. Cei de la Ministerul Sănătăţii şi de la DSP Vâlcea au descoperit că cele două spitale nu sunt decât nişte mâncătoare de bani de la buget, iar transformarea lor în azile de bătrâni pare cea mai bună soluţie!

• După ce, în urmă cu două săptămâni, hoţii au furat viţa-de-vie a guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a venit acum rândul fostului primar din Drăgăşani să fie călcat de hoţi. Astfel, Gheorghe Iordache, proprietarul Casei de Vinuri Iordache şi a câteva zeci de hectare de viţă-de-vie, a fost zilele trecute „vizitat" de un fost puşcăriaş care i-a furat 110 şpalieri şi 250 de picheţi din lemn.

• Aşa cum am anticipat în urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Judeţean Vâlcea se va împrumuta de la RAIFFEISEN BANK S.A. Chiar dacă preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, ar fi dorit să obţină suma de 30 milioane lei noi, în cele din urmă oferta cea mai bună s-a dovedit a fi cea de la RAIFFEISEN BANK S.A.: doar 12.840.929,89 RON. Din caietul de sarcini am aflat ce se doreşte a se realiza cu aceşti bani: „Contractarea unei finantari rambursabile interne pentru realizarea unor investitii de interes public judetean, pe anul 2011". În traducere liberă, „bruma" de bani va ajunge la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, care va realiza unele mici asfaltări prin judeţ.

• Dumitru Tărăşenie pare să fie omul care „alunecă" foarte bine în viaţa politică locală... Asta pentru că patronul de la firma Vilcart Călimăneşti a anunţat în urmă cu o lună că şi-a dat demisia irevocabil din PSD, însă toţi au fost surprinşi să-l vadă pe „maestrul cartoanelor ondulate" la şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea de zilele trecute încadrat de consilierii social-democraţi Iuliean Comănescu şi Costi Rădulescu. Parcă nimic nu s-ar fi întâmplat...

• La Partidul Conservator Vâlcea este... mare nebunie după ce preşedintele Daniel Constantin a decapitat întreaga conducere judeţeană. Prefăcându-se că nu a venit nici o hârtie oficială, de la Bucureşti la Vâlcea, cuplul Mircea Stănculescu şi Ion Pîrvulescu... l-au demis din funcţia de lider al PC Râmnicu Vâlcea pe Mihai Persu, cel care este bănuit că a pus o „vorbă rea" la conducerea centrală. În plus, Mircea Stănculescu, Ion Pîrvulescu şi Nicu Gheorghe au spus că nu recunosc puterea în partid a lui Daniel Constantin, drept pentru care au anunţat că vor merge direct la Dan Voiculescu să trateze rămânerea în fruntea PC Vâlcea.

• Nu mai este nici o îndoială că penalul şef de la ARR Vâlcea, Florinel Butnaru, este omul de paie al lui Daniel Matei, de la Matdan. După ce au aflat de sentinţa favorabilă societăţii Antares Transport pentru traseul Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani, cei doi şi-au dat întâlnire luni dimineaţa la cafeneaua Essentza din centrul Râmnicului pentru a pune la cale... contraatacul. Oare de ce DNA-ul nu intră pe fir?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe