Polonezii de la USG vor achita în 5 ani datoriile către CET Govora

miercuri, 8 decembrie 2010

Fără a li se percepe nici o dobândă,

Polonezii de la USG vor achita în 5 ani datoriile către CET Govora

În cursul zilei de marţi, 7 decembrie a.c., la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc o nouă întâlnire între conducerea operativă a CET Govora şi reprezentanţii Companiei poloneze CIECH CHEMICAL GROUP, proprietarul Uzinelor Sodice Govora. La acest dialog a participat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Cîlea, care a reprezentant instituţia deţinătoare a calităţii de acţionar unic al CET Govora.

Această nouă rundă de întruniri a încheiat procesul sinuos şi de durată al negocierilor privind achitarea datoriilor mari pe care Uzinele Sodice le-a acumulat pe parcursul ultimului an, prin semnarea unui Act Adiţional acceptat de ambele părţi care precede şi condiţionează perfectarea contractului de livrare a energiei termice de către CET Govora pentru anul 2011.
Directorul general al USG CIECH, Jaroslaw Czerwinski, a apreciat în termeni elogioşi receptivitatea manifestată de către partener şi a declarat că înţelegerea convertită într-un protocol va conduce atât la stingerea datoriilor într-o perioadă rezonabilă cât şi la redresarea economică a Uzinelor Sodice, creându-se cele mai sigure condiţii pentru păstrarea celor 900 locuri de muncă, precum şi pentru continuarea bussness-ului partenerului polonez în România.

Cu acest prilej, preşedintele Ion Cîlea a subliniat: „Din punctul meu de vedere lucrul cel mai important este că am prevenit intrarea în faliment a USG şi că astăzi asigurăm liniştea socială atât de necesară sodiştilor, mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă. O apreciere deosebită şi mulţumiri speciale adresez conducerii CET Govora, directorului general, Mihai Bălan, şi directorului economic, Constantin Lăpădat, pentru receptivitatea manifestată în relaţiile cu principalul consumator de energie termică şi, îndeosebi, pentru că au găsit soluţii amiabile de a nu întrerupe furnizarea aburului tehnologic pentru neplata restanţelor de către beneficiar, situaţie care ar fi dus la disponibilizarea oamenilor în ambele societăţi comerciale. De aceea, îmi exprim satisfacţia pentru efectul favorabil al discuţiilor şi înţelegerilor, dar, în egală măsură sunt convins că partenerul polonez apreciază cum se cuvine gestul nostru generos de a accepta plata eşalonată a datoriilor pe o perioadă de 5 ani. Insist, în schimb, şi, pe cale de consecinţă, voi pretinde ca toate clauzele prevăzute în Protocol să fie îndeplinite în termenii şi condiţiile acceptate de ambele părţi."

Trebuie precizat faptul că totalul datoriilor restante pe care Uzinele Sodice CIECH le are faţă de CET Govora depăşeşte 600 miliarde lei vechi şi că acestea vor fi onorate în perspectiva următorilor 5 ani fără ca furnizorul de energie termică, devenit prin forţa lucrurilor creditor, să perceapă dobânzi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe