Sparle si soparle

miercuri, 19 mai 2010

Sparle si soparle

• Chiar dacă cei de la Arhiepiscopia Râmnicului au încercat să ne oprească să aflăm noua componenţă nominală a Adunării Eparhiale, pe surse sigure din cadrul instituţiei am reuşit să îi identificăm pe cei care vor conduce acest for în următorii patru ani. Astfel, feţele bisericeşti au tras sforile pentru ca din Adunarea Eparhială să fie daţi afară câţiva „indezirabili” dintre care amintim: Aurel Vlădoiu, Dumitru Crăciunescu (patronul de la SC Diana SRL), Constantin Boromiz (BOROMIR), omul de afaceri Nicolae Sofianu şi directorul de la Direcţia de Cultură, Florin Epure.

În schimb, printre mirenii din Vâlcea care au fost aleşi în 18 mai să facă parte din Adunarea Eparhială se numără: deputaţii Cristian Buican (???) şi Vasile Bleotu, Valentin Oprea (de la Garda Financiară), Florinel Constantinescu (directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea), şi Constantin Necşoiu (directorul SC Călimăneşti Căciulata SA). În rest, componenţa comisiilor Adunării Eparhiale nu s-a modificat semnificativ, cei de la Arhipescopie având doar grijă să repecte principiul de „rotaţie a cadrelor”....

• Cei de la Realitatea TV au făcut nişte „descoperiri ruşinoase” în ceea ce priveşte activitatea depusă la Parlament de către doi deputaţi vâlceni. Concret, în întreaga activitate, deputatul Cristian Buican a asudat doar... 41 de secunde de la tribuna Parlamentului şi atunci doar când a depus jurământul de credinţă. În schimb, deputatul Aurel Vlădoiu poate fi considerat un „parlamentar de lux” pentru că numai într-o lună, parlamentarul a decontat suma de peste 65 de milioane lei vechi reprezentând... materiale de întreţinere.

• Crinu Popescu, patronul falimentarei societăţi Rovimet, a găsit o nouă „metodă” de a face rost de bani pentru a mai achita din datoriile de miliarde de lei către bugetul de stat şi către cămătari: majorează preţul de vânzare a unor bunuri din proprietatea firmei. Prin această „decizie de management”, Crinu Popescu crede că poate să încaseze suma de fix 456.000 euro pentru scheletul halei industriale din Râureni de 1.200 metri pătraţi, în condiţiile în care, iniţial, patronul de la Rovimet cerea doar 250.000 de euro....

• În PSD Vâlcea încep să se limpezească apele odată cu apropierea datei conferinţei de alegeri la organizaţia judeţeană. Mai mult ca sigur, Ion Cîlea va câştiga un nou mandat în fruntea social-democraţilor, iar acest lucru se pare că irită unele „tabere” din partid. Oricum, trebuie să spunem că liderul CNSLR Frăţia Vâlcea, Constantin Pîrvu, nu va fi dat afară din partid şi nici nu va pleca la altă formaţiune politică, iar la Conferinţa Judeţeană a PSD Vâlcea va merge alături de Ion Cîlea, din calitatea de vicepreşedinte.

• Sâmbătă, 22 mai, este o zi de foc pentru organizaţia judeţeană a conservatorilor vâlceni pentru că au loc alegeri pentru conducerea partidului, primele după decesul fostului preşedinte Dumitru Buşe. Până în prezent, pentru funcţia de preşedinte s-au înscris două persoane, printre care şi Mircea Stănculescu, consilier local şi om de afaceri din Călimăneşti. Se aude că doctorul Victor Grigore, actualul preşedinte interimar al PC Vâlcea, bate în retragere şi nu mai vrea să-şi depună candidatura, asta după ce a primit note foarte proaste din partea colegilor de partid. Însă, este sigur că atât conducerea centrală a conservatorilor cât şi membrii de partid sunt hotărâţi să-l alunge pe „doctor” din fruntea PC Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe