Primarul din Ioneşti, suspectat de hărţuire sexuală

duminică, 30 mai 2010

Primarul din Ioneşti, suspectat de hărţuire sexuală

Primarul comunei Ioneşti va scăpa, probabil, basma curată după ce a creat un scandal de proporţii despre care toţi localnicii cunosc amănunte care l-ar putea exclude definitiv din viaţa politică şi publică. Acesta este suspectat că ar fi făcut presiuni asupra unei angajate să întreţină relaţii sexuale cu el, în schimbul păstrării serviciului. Cu toate că întreaga comună vuieşte despre aventurile primarului, nimeni, nici măcar poliţia, nu s-a arătat dispus să facă lumină în acest caz.  



Românii nu ştiu să-şi ceară drepturile

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în comuna aflată la câţiva kilometri de Drăgăşani, toţi localnicii s-au înroşit de ruşine după ce au auzit că primarul lor, de altfel un personaj destul de controversat şi cunoscut ca un cal breaz printre colegii săi, ar fi abuzat de o angajată, punându-i în vedere că, pentru a-şi păstra postul, trebuia să întreţină relaţii sexuale cu el. Deşi toată comuna a înţeles că respectivul primar nu şi-ar fi dus planul la capăt, oamenii şi-au făcut imediat o părere despre cel care îi conduce şi le influenţează destinul de câţiva ani buni.

Localnicii ştiu că angajata hărţuită a ajuns acasă şi a povestit cu lacrimi în ochi ce i se întâmplase la serviciu, însă a refuzat să depună plângere la poliţie, din motive pentru unii lesne de înţeles. Toţi sătenii cunosc faptul că, furios peste măsură, tatăl fetei a pornit într-un suflet la primărie, pentru a-i cere socoteală celui care i-a nesocotit fata şi a luat cu el şi un cuţit, pentru a-i pune în vedere primarului că nu se joacă atunci când vine vorba de integritatea familiei sale.

Mai mulţi martori spun că, ajuns la primărie, tatăl fetei a fost cu greu oprit de angajaţi să-l ia de guler pe primarul pofticios, acesta fiind scos afară, pe braţe. În vâltoarea momentului, nimeni nu i-a dat dreptate părintelui batjocorit, cei peste 15 angajaţi ai primăriei sărind cu mic, cu mare, să-şi apere şeful, de al cărui cuvânt depindeau propriile slujbe, mai ales în această perioadă de criză. Şoferul primarului era cât pe ce să fie tăiat, el alegându-se în final cu o julitură la obraz. După vreo săptămână de la incident, în comună s-a lăsat liniştea, cel puţin la primărie şi-n casa părintelui fetei hărţuite de primar, asta după ce o angajată a instituţiei i-a făcut părintelui jignit o vizită inopinată acasă, ocazie cu care se pare că a avut loc împăcarea. Oamenii nu s-au oprit nici acum să discute despre cele petrecute la primărie.

Deşi fiecare ţine să înflorească povestea, punctul culminant al acesteia este acelaşi, în varianta tuturor: „tatăl fetei a intrat în biroul primarului ca să-l pedepsească pentru că i-ar fi impus fiicei să se culce cu el”. Nici unul dintre cele câteva zeci de săteni care nu se sfiesc să povestească cu amănunte pe la colţul uliţelor ce s-a întâmplat la primărie nu este însă dispus să iasă în faţă, pentru a lua atitudine împotriva unui asemenea comportament. Nici măcar poliţiştii nu vor să dea detalii, declarând sfioşi că nici măcar n-au auzit vorbindu-se despre un asemenea scandal...



Va mai exploda vreodată mămăliga?

La două săptămâni de la incident, nici tatăl nu mai are chef să-i facă fiicei sale dreptate. Acesta nu vrea să mai depună plângere, nu mai vrea nici măcar să-l ia la întrebări pe primar, cu toate că suferă vizibil şi şi-ar dori să pună piciorul în prag. Înverşunarea sa de acum două săptămâni, resimţită acut de cei cinci-şase angajaţi care cu greu l-au oprit pe bărbat să le şifoneze şeful, s-a transformat definitiv într-o resemnare lălâie şi nedemnă, influenţată cel mai probabil de presiuni din afară sau de bani.

Bărbatul nu mai vrea să recunoască nici măcar că a mers la primărie să-şi răzbune fata, ci doar „pentru a discuta civilizat cu primarul, ca să-l convingă să vorbească mai frumos cu angajaţii”. Părintele nu mai vrea nici măcar să-l acuze pe primar de purtare necuviincioasă şi spune că ceea ce s-a întâmplat între acesta şi fiica sa este o problemă personală, pe care a gestionat-o aşa cum a crezut de cuviinţă.

Repetând parcă dintr-o strofă învăţată pe de rost, bărbatul spune acum rigid şi fără nici un fel de intonaţie că nu are, nu a avut şi nu va avea niciodată nimic cu primarul, care „este un om de treabă, un gospodar desăvârşit şi un familist integru, căruia duşmanii vor să-i însceneze tot felul de nimicuri, pentru a-l da jos din funcţie ” (...). Bărbatul înghite-n sec, oftează adânc şi mai spune că nu mai vrea să audă de respectivul scandal despre care vorbeşte toată comuna, însă despre care nimeni, „oficial, nu ştie nimic”.

De după gard, în timp ce se îndreaptă către ale lui, părintele ne asigură totuşi, cu năduf, că nu se va da înapoi de la nici un gest extrem dacă lucrurile nu se vor îndrepta, iar fata lui va ajunge într-un final să fie batjocorită de primar. Cam târziu, credem noi, pentru că, din experienţe anterioare, s-a dovedit că un urcior poate fi dus de foarte multe ori la apă, mai ales când smalţul acestuia este armoriat cu conturi grase, pile, relaţii şi metode neconvenţionale de persuasiune.

Logica elementară spune că atunci când oamenii dintr-o comunitate acceptă cu bună ştiinţă nedreptatea, convieţuiesc pasiv şi încurajează practic prin atitudinea lor lideri îndoielnici, insuficienţi, ba chiar periculoşi, soarta acestora este pecetluită. Se pare că fuga de răspundere este o problemă comună nu doar a localnicilor din respectiva comună vâlceană, ci a întregii naţii româneşti, chiar dacă, împinsă de la spate şi forţată de împrejurări, mămăliga pare că va sări într-un sfârşit în aer. 
Sursa: articol preluat din publicaţia Impact Real                      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe