Electricitatea produsă de noile companii energetice, la licitaţie

miercuri, 12 mai 2010

Electricitatea produsă de noile companii energetice, la licitaţie

Hidroenergetica vrea să liciteze de la data de 1 ianuarie 2011 pe Operatorul Pieţei de Energie Electrică din România 5% din electricitatea produsă. Compania Hidroenergetica, rezultată în urma reorganizării sectorului energetic din România vrea să liciteze în mod transparent pe o perioadă de cinci ani, din 1 ianuarie 2011 o parte din electricitatea produsă. „Licitarea în mod transparent şi pe termen lung a unei cantităţi importante din producţia Hidroenergetica pe platforma OPCOM - PCCB (Piaţa Centralizată pentru Contracte Bilaterale) va crea un cadru propice manifestării constrângerilor de natura concurenţială asupra părţilor implicate în operaţiunea de concentrare.

Părţile vor transmite Consiliului Concurenţei raportări anuale cu privire la producţia de energie realizată în perioadele anterioare. Durata de cinci ani este de natură de a asigura o modificare semnificativă a structurii pieţei", potrivit angajamentelor transmise Consiliului Concurenţei de Hidroenergetica. Consiliul Concurenţei a publicat pe site-ul instituţiei propunerile de măsuri, formulate de Electra şi de Hidroenergetica, pentru înlăturarea posibilelor efecte negative asupra concurenţei din sector generate de înfiinţarea celor două companii.

Aceste propuneri au fost transmise ca urmare a solicitării autorităţii de concurenţă în baza analizei efectuate până în momentul declanşării investigaţiei. Potrivit preşedintelui autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, aceasta este o fază intermediară a procedurii, urmând ca, pe baza analizei propunerilor celor două companii, a reacţiilor pieţei şi a informaţiilor strânse pe parcursul investigaţiei ce se află în derulare, Consiliul Concurenţei să ia o decizie finală cu privire la aceste concentrări economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe