Măsuri de protecţie sociale adoptate de Guvern

duminică, 28 februarie 2010

Deputatul PD-L Samoil Vâlcu prezintă:

Măsuri de protecţie sociale adoptate de Guvern

Guvernul a adoptat recent o Ordonanţă de Urgenţă conform căreia angajatorii care, în cursul anului 2010, încadrează în muncă şomeri, pentru o perioadă de cel puţin un an, beneficiază de scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale aferente şomerilor încadraţi pentru o perioadă de şase luni.

„Preocuparea de bază a Guvernului este şi rămâne locul de muncă al cetăţenilor. În acest sens, săptămâna trecută, a fost adoptat un act normativ prin care firmele care angajează şomeri vor beneficia, pentru o perioadă de şase luni de zile, de scutire la plata contribuţiilor de asigurări sociale. Printr-o asemenea măsură se vor crea noi locuri de muncă şi se va putea menţine şomajul în limite controlabile.

Măsura adoptată de Guvern ajută economia românească, firmele şi oamenii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Această măsură nu este una izolată. Ea este parte a unui pachet care vizează susţinerea mediului de afaceri, susţinerea economiei naţionale, pentru a putea depăşi mai uşor această perioadă pe care o avem şi pentru a pregăti relansarea economică”, a afirmat deputatul Vîlcu.

Ordonanţa privind reglementarea unor măsuri în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi diminuării şomajului prevede acordarea acestei facilităţi numai celor care angajează persoane provenind din rândul şomerilor înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de minimum 3 luni premergătoare deciziei de angajare, indiferent de tipul contractului. 


De asemenea, o altă condiţie impusă prevede ca între angajatori şi angajaţii din rândul şomerilor nu trebuie să existe raporturi de muncă, în ultimele 12 luni dinaintea angajării.
„Persoanele în cauză nu trebuie să fi avut în ultimele şase luni contract de muncă cu firma care angajează pentru a preveni concedierea abuzivă de pe o zi pe alta şi reîncadrarea lor în condiţiile acestei ordonanţe”, a concluzionat parlamentarul vâlcean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe