UNIVERSITATEA “SPIRU HARETÔÇ£ A RĂMAS FĂRĂ ACREDITARE

duminică, 12 iulie 2009

Sute de studenţi vâlceni nu-şi pot lua diplomele de absolvire

UNIVERSITATEA „SPIRU HARET“ A RĂMAS FĂRĂ ACREDITARE

 
• Reprezentantul „Spiru Haret“: „Ministrul minte cu nerusinare, nu am cerut sa ni se retraga acreditarea“

 Zeci de mii de absolvenţi ai universităţii particulare „Spiru Haret“ din acest an nu îşi vor primi diplomele. Ministerul Educaţiei a eliminat „Spiru Haret“ din lista instituţiilor de învăţământ acreditate la cererea acesteia, notează Gândul.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca „Spiru Haret“, care are filială şi la Râmnicu Vâlcea, va primi diplome doar după ce se va supune evaluării MEC. În prezent, „Spiru Haret“ înregistrează anual un număr de absolvenţi egal cu cel din toate universităţile româneşti la un loc, pe cifrele bugetate. „USH are universităţi în toate cătunele. Ştiţi cât este finanţarea pentru fiecare student? 350 de euro pe an“, a declarat pentru HotNews.ro Robert Lorentz, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Educaţiei. „Este de lăudat că cineva s-a încumetat să înfrunte o astfel de maşinărie“, a adăugat consilierul. Se ia în calcul desfiinţarea instituţiei

Robert Lorentz a precizat că un număr de aproape 60.000 de absolvenţi nu îşi vor primi diplomele. În plus, MEC ia în calcul desfiinţarea instituţiei. Anul acesta, USH a solicitat un număr de circa 56.000 de diplome de absolvire cu antetul MEC.

Anul trecut, Senatul Universităţii Spiru Haret a decis să reducă durata anilor de studiu în cazul Facultăţii de Drept, de la 4 la 3, deşi planul cadru al MEC nu permite acest lucru. Pentru a-şi menţine decizia, USH a dat în judecată şi a câştigat un proces împotriva ministerului. Cotidianul Gândul notează că USH ar fi solicitat în instanţă şi să nu mai fie inclusă în Hotărârea de Guvern emisă anual privind lista domeniilor de studii de licenţă şi lista universităţilor acreditate.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 749 / 24.06.2009, publicată în Monitorul Oficial 465 / 6.07.2009, Ministerul Educaţiei notează următoarele: Curtea de Apel din Bucureşti, Sectia a 8-a Contencios Administrativ şi Fiscal, prin Sentinţa civilă nr.3326 pronunţată în şedinţa publică din data de 2 decembrie 2008, a eliminat Universitatea „Spiru Haret“ din Bucureşti, la cererea acesteia, din Hotărârea Guvernului nr.676/2007 privind domeniile de studii universitare de licenţă, structurile instituţiilor de învăţământ superior şi specializările organizate de acestea, cu completările ulterioare, şi din Hotărârea Guvernului nr.635/2008 privind structurile de învăţământ superior şi specializarile / programele de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea, republicată.

„Spiru Haret“ contraatacă

George Nicolau, şef Departament Mass Media – „Spiru Haret“: „Ministrul minte cu neruşinare, nu am cerut să ni se retragă acreditarea“. Şeful Departamentului Mass Media şi PR din cadrul USH susţine că ministrul Educatiei minte, întrucât Universitatea nu a făcut niciodata o astfel de cerere în instanta, şi anume retragerea acreditării. El a precizat că sesiunea de examene de licenţă se va desfăşura şi anul acesta conform programului.

Ella Moroiu - HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe