Clanul SIMA a pus stăpânire pe Hidroelectrica

miercuri, 10 iunie 2009

Clanul SIMA a pus stăpânire pe Hidroelectrica

După ce ani buni Ion Sima a ţinut “gunoiul” făcut de el sub preşul Hidroserv, de la începutul acestui an a mutat “gunoiul” la Hidroelectrica. Odată cu venirea lui Sima la conducerea acestei puternice societăţi comerciale pe acţiuni, cu capital integral de stat, principal producător de energie electrică, a izbucnit scandalul. Activitatea dubioasă de care este acuzat Sima că a avut-o în fruntea Hidroservului iese acum la iveală, salariaţii ajungând la saturaţie.

Afacerile personale şi apucăturile de satrap ale lui Ion Sima, în timpul prodigioasei sale “domnii” în fruntea Hidroserv Vâlcea, sunt cunoscute şi protejate de la “centru”. Directorul general al Hidroelectrica Bucureşti, Traian Oprea, este bun prieten cu Sima. Mari amatori de tenis de câmp, cei doi se delectează la Vâlcea, pe terenul bazei sportive de la Hidroelectrica. Alături de care Sima şi-a cumpărat un teren.
 
Teren langa baza sportiva a societatii
 
Pe terenul de lângă baza sportivă a Hidroserv Vâlcea, construită cu banii Hidroelectrica Bucureşti, se pune de-un hotel. Ion Sima a cumpărat terenul. Va construi un complex turistic amplasat în imediata vecinătate a bazei.

Dovada? Faptul că Sima îşi adună toţi oamenii de încredere de la fosta lui instituţie, aducându-i la Hidroelectrica. Spre exemplu, Puiu Dinculescu – şeful coloanei auto a Hidroserv Lotru – “trage tare” la Universitatea “Wales”, din Călimăneşti, să îşi definitiveze studiile superioare, fără de care Sima nu îl poate propulsa pe un post mai de Doamne-ajută la Hidroelectrica. 
Şi acum salariaţii de la Hidroserv vorbesc despre vremurile de tristă amintire, când satrapul conducea instituţia. Acum, Sima îşi face mendrele pe la Hidroelectrica. Câţiva funcţionari vor să îl reclame la directorul general al societăţii Hidroelectrica, Traian Oprea. Acesta ori nu ştie despre mişmaşurile făcute de Sima la Vâlcea, ori complicitatea a ajuns la nivel central. Nu s-ar mira nimeni. Acum câţiva ani, Traian Oprea a fost anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind bănuit de spălare de bani. În gestiunea de la Hidroelectrica a intrat multă marfă contrafăcută, plătită la preţul de piaţă al firmelor performante. În urma acestor “învârteli” financiare, Oprea şi alţi salariaţi ai societăţii Hidroelectrica au dat cu subsemnatul la DNA. Nici gestionarul depozitului Hidroserv Ciunget nu a scăpat de mânia lui Sima. Chiar dacă nu mai este şeful Hidroservului, trage sfori ca aceasta să fie schimbată, în dauna surorii partenerului său de afaceri, Puiu Dinculescu. Toate schimbările dubioase din cadrul Hidroelectricii sunt făcute cu mâna lui Constantin Fudulu – şeful de personal, “mâna dreaptă” a lui Sima.  La rândul său, Fudulu aranjează diferite numiri în depozitul de la Călimăneşti, acolo aducându-l pe Petrescu, o veche cunoştinţă a sa.
Afaceri cu personalul şi combustibilul statului
Sursele noastre din cadrul depozitului Hidroserv ne-au spus că Ion Sima s-a folosit din greu de benzina şi motorina instituţiei, dar şi de şoferi. Câţiva ani, firma fiului său a beneficiat de ajutor consistent în personal şi combustibil de la Hidroserv Vâlcea. Am intrat în Uzina de la Ciunget, de unde, din vorbă în vorbă, am cerut detalii şoferilor de la Hidroserv despre activitatea lui Puiu Dinculescu în fruntea coloanei auto. După câteva fraze care sunau a formalităţi, doi dintre ei au început să-şi dea drumul la gură. “E băiat valabil, dar de cerut combustibil, ne mai cere câteodată. Ce-o face cu el nu ştiu şi nici nu mă interesează, dar îi dau că e şefu`!”, mărturiseşte unul dintre ei. Celălalt, puţin mai circumspect, a spus: “Este probabil ca Sima să primească benzină şi motorină de la noi, prin Dinculescu, dar noi nu ştim…” Vom reveni cu amănunte.
Crişu Popescu – Indiscret în Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe