Constantin Cîrstina, sceptic în privinta finantarilor europene

miercuri, 28 ianuarie 2009

Constantin Cîrstina, sceptic în privinta finantarilor europene

• totusi, primarul comunei Orlesti spune ca nu abandoneaza lupta si va finanta unele obiective de investitii din bugetul local sau din bugetul national

Constantin Cîrstina, primarul comunei Orlesti, este omul care deocamdata se bazeaza mai mult pe bugetul propriu al localitatii si pe fonduri guvernamentale, decât pe finantari de la Uniunea Europeana. Zilele trecute, primarul Constantin Cîrstina s-a aratat sceptic ca proiectele cu finantare europeana depuse în ultimul timp de administratia publica din Orlesti vor fi puse în practica, nici macar partial.

„Vad ca sunt multi primari de comune din Vâlcea care se lauda cu proiecte în valoare de milioane euro. Însa, nu cred ca toate aceste programe vor avea vreo finalitate, pentru ca altfel Vâlcea s-ar asemana cu Elvetia. Spre exemplu, noi, la Primaria Orlesti am depus doua proiecte cu finantare europeana de peste 8,5 milioane euro, însa sunt sceptic ca vor fi aprobate si puse în practica vreodata. Sunt nemultumit pentru ca a trebuit sa alocam din bugetul local sute de milioane de lei pentru proiecte tehnice si studii de fezabilitate si nu sunt sigur ca acesti bani se vor întoarce vreodata în comunitate”, ne-a declarat primarul Constantin Cîrstina.

Totusi, edilul sef din Orlesti spune ca nu abandoneaza lupta si va finanta unele obiective de investitii din bugetul local sau din bugetul national. Din fonduri proprii, Constantin Cîrstina a reusit anul trecut sa obtina autorizatia pentru demararea lucrarilor de reabilitare si modernizare a ªcolii Generale Orlesti si sa construiasca un teren de sport sintetic dotat cu nocturna. De asemenea, tot în cursul anului 2008 s-a reusit demararea lucrarilor de constructie a podului de la Nisipoasa. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe