Cereri aberante la Prefectura Vâlcea

miercuri, 28 ianuarie 2009

Cereri aberante la Prefectura Vâlcea

Legile aberante ale proprietatii si aplicarea lor haotica au facut ca unii vâlceni sa încerce sa-si mute proprietatile din sudul judetului Vâlcea în nord. Multi dintre clientii retrocedarilor au pus acum ochii pe padurile din Voineasa sau Calimanesti, deoarece nu li se mai pot retroceda terenuri la deal.

Vor padure la Voineasa si Calimanesti

Mai multe persoane, validate deja Anexa 42 cu proprietati care nu le-au putut fi retrocedate pe vechile amplasamente au solicitat la ultima sedinta a comisiei de stabilire a dreptului de proprietate conform Legilor fondului funciar de la Prefectura Vâlcea sa li se dea în schimb padure de la Ocolul Silvic Voineasa si Calimanesti. Solicitarile, considerate de reprezentantii Prefecturii ca fiind aberante au fost respinse, urmând sa se ia în calcul alte posibilitati de multumire a solicitantilor.

Îsi muta terenurile de la deal la munte

Trei persoane au solicitat saptamâna trecuta mutarea proprietatilor care trebuie sa le fie retrocedate de la deal la munte. Astfel, Ion Daniel Popa, inginer silvic din Tomsani – Vâlcea a cerut sa fie împroprietarit cu 0,67 hectare de teren cu vegetatie forestiera pe terenurile administrate de Ocolul Silvic Calimanesti. La Prefectura Vâlcea au fost înregistrate de asemenea alte doua cereri ale unor persoane care voiau sa fie împroprietarite cu teren de la Ocolul Silvic Voineasa. Astfel, Andreea Corin Nicolas, românca plecata în Franta, reprezentanta legala a Aureliei Baltac a obtinut dreptul sa primeasca 14,80 hectare de teren la Galicea, iar Eufrosina Dorina Neculau a fost si ea validata pe o suprafata de 15,96 hectare de teren la Babeni.

Pentru ca nu li s-a putut reconstitui dreptul de proprietate pe vechiul amplasament, persoanele respective au, teoretic, dreptul ca primeasca terenuri în alte zone ale judetului. Prefectul de Vâlcea, Radu Renga a spus ca cererile celor trei persoane au fost respinse deoarece la Voineasa nu s-a terminat procesul de retrocedare. „Li s-ar fi putut da drept de proprietate la Voineasa numai daca ar fi fost finalizat procesul de retrocedare în zona. Altfel ne este imposibil sa le satisfacem cererile.” – spune prefectul de Vâlcea.

Validati, dar fara teren

Pe Anexa 42 sunt validate 10 – 11 persoane din Vâlcea, carora nu li s-a mai putut reconstitui dreptul de proprietate pe vechiul amplasament. „Pe Anexa 37 au fost validate suprafetele pe vechile amplasamente. Au fost însa si cazuri când pe acele amplasamente fusesera deja retrocedate terenurile altor persoane, astfel încât au fost trecute pe Anexa 42 persoanele care au drept de proprietate, dar nu li s-a putut da efectiv terenul în localitatea unde a fost cerut, urmând sa poata fi împroprietariti în alte zone ale judetului.” – spune Emilian Ionescu, secretarul Prefecturii Vâlcea.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe