Primarul Iordache din Ocnele Mari, depăşit de probleme

duminică, 21 septembrie 2008

Localnicii vor deja schimbarea!

Primarul Iordache din Ocnele Mari, depăşit de probleme

• Societatea ACVARIM nu mai este dispusă să distribuie apă potabilă pe…promisiuni

Localnicii din oraşul Ocnele Mari riscă să rămână din nou fără apă potabilă din cauza datoriilor mari pe care le au către Acvarim. Cetăţenii din Ocne au mai rămas de două ori fără apă la robinete atât în decursul anului trecut cât şi în luna februarie a acestui an din acelaşi motiv, nu au existat bani pentru a achita datoriile faţă de operatorul de apă. Pentru că nu există resurse financiare pentru reabilitarea întregii reţele de alimentare cu apă a localităţii, autorităţile din Ocnele Mari astupă sutele de fisuri din conductele vechi de peste 50 de ani cu...dopuri din lemn. 

Primarul Petre Iordache spune că, deşi rudimentară, metoda este folosită peste tot în ţară, în cazuri unde lipsa unui proiect de anvergură şi indisponibilitatea autorităţilor judeţene în vederea reabilitării reţelelor de apă condiţionează această soluţie. 

Fuziunea, singura soluţie

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea încearcă în stil „heirupist“şi inconştient acum să rezolve situaţia determinând societatea Acvarim să livreze în continuare apa la Ocnele Mari chiar dacă datoriile sunt destul de mari. În prezent Acvarimul este principalul furnizor de apă potabilă, cumpărată însă de la Apavil.

Reprezentanţii Acvarim susţin că vor continua să distribuie apa numai în condiţiile în care se va achita datoria de aproape trei miliarde de lei. Conducerea Acvarimului nu vrea să mai cedeze în faţa promisiunilor Primăriei Ocnelor Mari şi este posibil ca apa să fie sistată dacă suma datorată de localnici şi societăţile comerciale nu va fi achitată integral. 

„În urma adresei pe care am înaintat-o Acvarimului în vederea posibilităţi  continuării furnizării apei la Ocnele Mari, am primit un răspuns evaziv. Aceştia susţin că vor distribui apă numai dacă se va achita datoria de aproape trei miliarde şi vor compensa pierderile”, a declarat Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean. 

Alimentare cu probleme

Problema apei potabile în Ocnele Mari este binecunoscută autorităţilor judeţene, dar nu este considerată prioritară pentru primarul Petre Iordache. Aproximativ 800 de familii din Ocnele Mari sunt racordate în prezent la sursa asigurată de Acvarim şi la sursa proprie Măruşca. Chiar şi aşa, cetăţenii din Ocniţa şi mulţi alţii din întreaga localitate se confruntă cu lipsa apei în case şi în gospodării. 

Datorii vechi de cinci ani

Se pare că cei mai mulţi bani  pe care Acvarim trebuie să îi recupereze sunt de la bazele de agrement ale omului de afaceri Nicolae Minea, dar şi de la  societatea Conversmin. „Sunt datorii vechi de cinci ani. De fiecare dată am avut promisiuni că se vor plăti restanţele. Noi am continuat să furnizăm apă, chiar dacă erau multe datorii”, a declarat Daniela Nicu, serviciul de relaţii cu publicul din cadrul Acvarim.

Societatea a acţionat deja în instanţă Consiliul Local al localităţii Ocnele Mari pentru a recupera banii datoraţi de Primăria Ocnele Mari. Reprezentanţii Apavil spun şi ei că singura soluţie care ar duce la deblocarea situaţiei ar fi fuziunea dintre cele două societăţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe