|luni, ianuarie 18, 2021
  • Follow Us!

Proiect de ecologizare a Oltului 

Proiect de ecologizare a Oltului

Direcţia Apelor Olt a demarat un proiect care cuprinde acţiuni de ecologizare şi conştientizare desfăsurate pe râul Olt, intitulat „Adoptă un râu“. Proiectul se derulează până la data de 7 octombrie, fiind iniţiat de Asocaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi o companie de telefonie fixă. Acţiuni de curăţare a râului se vor desfăşura în judeţele Covasna, Sibiu, Vâlcea şi Olt.

Cu această ocazie a fost lansat şi un site de educaţie ecologică –  www.adoptaunrau.ro, care se doreşte a fi şi o platformă comună de comunicare pentru toţi cei interesaţi de situaţia râului Olt, precum şi a apelor curgătoare, în general. „Proiectul „Adoptă un râu“ este susţinut de Administraţia Naţională „Apele Române“ şi încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra distrugerii naturii, dar şi să arate că un efort comun poate rezolva o bună parte a problemelor asociate acestei teme.

Problema poluării şi a degradării habitatului natural este generalizată la nivelul întregii planete, iar România se află printre ţările în care lecţia despre importanţa vitală a ecologiei este abia la început“, a precizat directorul Direcţiei Apelor Olt, Tudor Şindilaru. „Adoptă un râu“ presupune o serie de acţiuni de curăţare a râului Olt cu ajutorul voluntarilor – elevi din şcolile de pe cursul râului, voluntari ai companiei telefonice partenere în proiect, personalităţi locale, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor şi ai autorităţilor locale.

În plus, acest demers urmăreşte să informeze, să educe şi să conştientizeze comunităţile locale în legătură cu importanţa şi beneficiile păstrării curate a râului Olt. „Înecate în peturi, abuzate de pungile de plastic, dispreţuite de grătărişti, râurile din România par abandonate în ţara nimănui. Prin acest proiect dorim să dezvoltăm o comunitate a tuturor celor care pot şi trebuie să facă ceva pentru un râu mai curat. Alături de cei peste 400 de voluntari, vom pune mâna la propriu şi vom curăţa cele mai murdare zone de pe albia râului Olt“, a declarat directorul Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, Costel Popa.

Leave a Response