Primarul din Stoileşti este aerian

duminică, 20 aprilie 2008

Primarul din Stoileşti este aerian

Cadrele didactice nu vor primi bonurile cadou la care au dreptul

Traian Guminski

De-a lungul ultimilor 15 ani am cunoscut mulţi edili şi am asistat la sute de şedinţe de consiliu local din diferite localităţi. Rar mi-a fost dat să văd un consiliu mai slab decât cel actual al comunei Stoileşti, manipulat într-o şedinţă convocată în afara legii de un primar aerian care nu vrea să ţină cont de specialiştii primăriei şi care la 67 de ani ar trebui să îşi mănânce pensia babană nu să încerce să mai obţină un nou mandat.

O şedinţă ilegală

Joi, dimineaţă, aflăm că în Stoileşti trebuie să aibă loc o şedinţă de consiliu local. Primarul îi anunţase telefonic cu o seară înainte pe membrii consiliului. Probabil după revenirea din Capitală unde fusese să-i aplaude pa candidaţii PSD la primăriile de sectoare considerând că la el în comună nu mai are nimic de făcut. O şedinţă de consiliu local trebuie convocată, după lege, cu 5 zile înainte.

Pentru ca fiecare consilier să aibă timp să studieze documentaţia şi ordinea de zi. Am constatat la faţa locului că cei din consiliu habar nu aveau de documentaţie iar ordinea de zi o aflau atunci în plen. Lesne oricare dintre consilieri, chiar noi, am putea ataca hotărârile votate în contencios administrativ. Mai ales că unele din ele ni s-au părut dubioase. Cum ar fi cea a aprobării de amenajare a gârlelor din comună. În fapt primarul Traian Ionescu încearcă să se acopere prin această hotărâre pentru că a dispus scoaterea fără autorizaţii de pietriş din gârle.

Profesorii, bătaie de joc

Cel mai tare ne-a durut faptul că datorită edilului Ionescu s-au purtat discuţii interminabile despre acordarea tichetelor cadou prevăzute d e lege pentru învăţătorii şi profesorii din comună. Primarul a spus că nu există fonduri şi a asmuţit consilierii mai săraci asupra acestor profesori uitând că şi el a fost cadru didactic.

Prezent la şedinţă contabilul primăriei a spus că există bani şi că se pot da aceste tichete cu aprobarea consilierilor. Uimirea noastră a fost cu atât mai mare cu cât, la un punct anterior, primarul solicitase 50 d e milioane d e lei pentru a plăti o taxă la AGA APAVIL unde consilierii i-au aprobat să reprezinte comuna. Am întrebat inutil ce indemnizaţie va avea acolo. Nu am primit răspuns.

Datorii doar datorii

Primăria are mari datorii către furnizori datorită incompetenţei actualului primar. Care, la rândul său are şi el datorii. Unii cetăţeni ne-au spus că firmele copiilor săi au leasinguri d e plătit şi că edilul are nevoie disperată de salariu de primar pentru a achita ratele. Dar localnicii au şi ei nevoie d e un primar tânăr, energic, bun cunoscător al legislaţiei , cu relaţii la consiliul judeţean şi la firmele care fac proiecte pentru obţinerea finanţării externe.

Primarul Ionescu este aerian, depăşit de probleme, nu ascultă de funcţionarii săi, unii exasperaţi de ceea ce le cere, nu ştie să folosească birotica, să se documenteze, să navigheze pe internet. Stoileştiul are nevoie de un altfel de primar şi de un consiliu împrospătat. Vechiul primar, Monceanu, va candida şi el dar este convins că cel mai bun primar ar fi Marian Obogeanu, candidatul PNL.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului...
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal...
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l...
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe