Bătaie ca-n filme între rromi şi români, la Drăgăşani

luni, 19 martie 2007

Bătaie ca-n filme între rromi şi români, la Drăgăşani

Patru maşini avariate, împuşcături şi pumni pentru o baie făcută cu bere

Acest sfârşit de săptămână a fost unul extrem de agitat în judeţul Vâlcea. Într-o discotecă din Drăgăşani un grup de rromi s-a bătut cu tinerii din oraş, le-au distrus românilor maşinile, iar unul dintre rromi chiar a folosit un pistol pentru a-şi arăta supremaţia. Un alt vâlcean, proprietarul unui autoturism, a fost alungat cu pietre de etnicii rromi, pe motiv că un puradel al acestora i-a furat un telefon mobil. Deznodământul a fost tragic, pentru că băieţelul a fost împins de păgubaş şi astfel a ajuns într-un spital din Bucureşti. La Drăgoeşti, doi localnici s-au bătut pentru pământ, iar unul dintre ei se zbate între viaţă şi moarte într-un spital din Bucureşti.
Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost foarte agitată la discoteca „Alexander”, din Drăgăşani-Vâlcea. Dimineaţa, în jurul orei 3.00, un telefon dat pe numărul de urgenţă 112 anunţa că un scandal de proporţii a izbucnit între o grupare de rromi şi restul tinerilor din oraş. Totul a început de la faptul că alcoolul din minţile rromilor făcea ravagii, iar “scânteia” s-a aprins în momentul în care unui tânăr român, Cătălin Ionescu, care se afla în discotecă, un etnic rrom, Eugen Brătianu i-a vărsat în cap o sticlă de bere şi una de redbul. “Deşi grupările se cunoşteau foarte bine, nu a existat nici o stare conflictuală anterioară. Totul a fost spontan, de la faza cu berea şi energizantul. S-au dat câţiva pumni, dar agenţii de pază ai discotecii au intervenit şi i-au dat afară pe toţi beligeranţii”, ne-a spus unul dintre poliţiştii care investighează cazul. În foarte scurt timp, rromii Mihai şi Eugen Brătianu, Dorel şi Vasile Mihai s-au răzbunat pe maşinile tinerilor din oraş, parcate în faţa discotecii. Cu pietre şi tot ce le-a căzut la îndemână, au avariat VW Golf lui Matei Cristian, spărgându-i parbrizul, lui Denis Lavinski i-au înfundat aripa la un Audi A 4 şi i-au spart geamul lateral, iar la VW Golf al lui Cătălin Ionescu i-au făcut ţăndări toate geamurile, stopurile şi i-au şifonat serios  caroseria. Un alt tânăr din oraş, Ciprian Popescu avea să declare ulterior că i-a fost furat Opel-ul din parcare de către Eugen Brătianu. Autoturismul avea să fie abandonat într-o parcare, uşor avariat. La faţa locului aveau să vină, ieri dimineaţă, o armată de poliţişti de la Siguranţă Publică, echipa operativă a Poliţiei Drăgăşani, comandantul acestei instituţii dar şi trupe numeroase de jandarmi.”În timpul altercaţiei numitul M. Dorel a executat un foc de avertisment în plan vertical, folosind un pistol cu gaze, la faţa locului fiind găsit un cartuş percutant cu gaze, calibrul 9 mm., dar neexplodat”, se specifică în comunicatul de presă al IPJ Vâlcea, semnat de cms. Marcel Sărdaru. Poliţiştii au plecat în căutarea etnicilor rromi care au avariat maşinile şi care au pornit scandalurile, dar aceştia nu au fost găsiţi la domicilii, ascunzându-se cine ştie pe unde. Vinovaţii vor fi cercetaţi pentru furt, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, distrugere, lovire şi alte violenţe.

„Cean Noris”, hoţul de cinci ani, internat în spital

Vineri, pe strada Radu de la Afumaţi din Râmnicu Vâlcea, vâlceanul Eugen Costin şi-a parcat maşina. Observând că doi copii etnici rromi se îndepărtau de maşina lui, după ce bărbatul se depărtase şi el de autoturism, proprietarul a făcut cale întoarsă şi a observat că din maşină i-a dispărut un telefon mobil. A alergat şi a prins pe unul dintre cei doi copii, dar în acel moment, mai multe persoane de etnie rromă au început să arunce cu pietre în şofer. Bărbatul a împins minorul pe care-l prinsese, dându-i drumul, el salvându-se demarând în trombă cu maşina. La scurt timp la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au prezentat rudele minorului reţinut de şofer, pe nume Gunici Cean Noris, de cinci ani. Băiatul a fost internat în Spitalul “Dr. Bagdazar” din Bucureşti cu fractură frontală şi contuzie umăr stâng, despre care rudele susţin că i-au fost făcute în momentul altercaţiei cu şoferul.
Tot vineri, a avut loc o altercaţie şi în localitatea Drăgoeşti, pentru o palmă de pământ: beligeranţi, Ionel Ionică (33 ani) şi Nicolae Dinică (68 ani), din aceeaşi localitate. Ionel a fost lovit în cap cu un par de către Dinică, cu atâta sete, încât omul a fost internat la Spitalul “Dr. Bagdazar”, fiind suspect de fractură de craniu.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe