Dumitru Persu loveşte în CET, în Consiliul Judeţean şi în PSD

joi, 7 septembrie 2006

Scoateţi la pensie „dinozaurii“ politici!

Dumitru Persu loveşte în CET, în Consiliul Judeţean şi în PSD

Am semnalat de multe ori inutilitatea a fel de fel de organisme în care diverşi membrii de partid, de obicei din eşaloanele consilierilor locali şi judeţeni, încasează îndemnizaţii pentru a participa la şedinţe fără rost şi a mai subţia astfel banii publici. Am criticat alături de alţi colegi din presă înfiinţarea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi banii alocaţi acestui apendice al Consiliului Judeţean. Recent unul din membrii cunoscuţi ai Consiliului Judeţean, de unde ia bani de ani buni pentru a face act de prezenţă sau jocuri de culise, Dumitru Persu, s-a aliat cu Nicolae Pătru. Acesta din urmă fuge de multe ori de la CJ unde este vicepreşedinte pentru a ţine conferinţe de presă la PRM unde este preşedinte al organizaţiei din Vâlcea. La ultima conferinţă de presă a PRM Vâlcea tovarăşul Nicu Pătru, a făcut publice câteva pagini dintr-un raport al ATOP, din care reieşeau multe nereguli în legătură cu transportul cărbunelui de la Berbeşti la CET, fără să aibă bărbăţia de a spune pe şleau cum stau lucrurile şi la cine face referire. Chestionat de ziariştii prezenţi şi forţat să spună numele, domnul ex senator Pătru nu a dorit să le dea, dar a afirmat răspicat că se va adresa DNA cu problema.

Ce spune raportul? Că în procesul transportului cărbunelui de la Berbeşti la CET au existat multe nemulţumiri. Cine este CET-ul? Este întreprinderea care dă căldură întregului municipiu Râmnicu-Vâlcea, de care depindem toţi. Cui aparţine CET-ul? Consilului Judeţean, al cărui vicepreşedinte este Nicolae Pătru. Cu alte cuvinte, domnul Pătru loveşte instituţia în care lucrează, din interior, cu armele murdare ale diversiunii de presă. Ne-a şocat lipsa de curaj a reprezentantului partidului justiţiar numit PRM. Noi am tranşat problema în 5 minute. Ne-am informat dacă efectul transportului cărbunelui este unul pozitiv pentru comunitatea vâlceană, dacă se putea face altfel, de ce ATOP, instituţie a Consilului Judeţean, care înseamnă Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, nu a luat măsurile legale care se impuneau şi a folosit un lider al opoziţiei ca să lovească într-o societate comercială?
Răspunsul oficial al CET a fost următorul: transportul pe drumurile publice este de câteva ori mai ieftin decât transportul pe calea ferată şi, astfel, statul - adică noi toţi - realizează o economie considerabilă. Firma familiei Tudor, care realizează acest transport, face un profit minor, în comparaţie cu sumele imense investite în autovehicule şi în procesul de transport. De ce insistă atunci domnul Pătru să lovească în instituţia la care lucrează? De ce nu Dumitru Persu, preşedintele ATOP, colegul de partid al domnului Tudor, nu a făcut conferinţă de presă şi a preferat să plaseze documente presei prin mâna lui Pătru?

Până  aflăm toate răspunsurile am dedus că marele Raport ATOP este o nouă fumigenă folosită de Pătru pentru a-şi crea imagine şi a dovedi că PSD are încă probleme politice şi că, în lipsa unui consilier de imagine şi de comunicare, PRM se stinge ca o lumânare, pusă la căpătâiul mortului.  Ziariştii vâlceni s-au deşteptat şi nu mai înghit gogoşile înfuriate ale liderilor politici minori, cu excepţia colegilor noştri care acceptă şi covrigii lui Pătru şi cafeaua de proastă calitate în lipsă de un os de ros.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe