Adio, Europene!

luni, 29 mai 2006

România – Serbia Muntenegru 21-25 (12-10)

Adio, Europene!

* după o primă manşă dezastruoasă, vicecampioanele mondiale sunt aproape de a privi turneul final din Suedia la televizor

Deşi a abordat partida cu Serbia-Muntenegru cu un optimism debordant („batem lejer la 7 goluri diferenţă”, spuneau oficialii „tricolorelor”), echipa naţională de handbal feminin a României a fost umilită în prima manşă a barajului de calificare la turneul final al Campionatului European din Suedia. Conduse magistral de pe margine de o Anja Andersen, sârboaicele, în rândul cărora aproximativ jumătate evoluează în puternicul campionat danez, ne-au administrat o înfrângere soră cu dezastrul, la un scor care face aproape imposibilă misiunea fetelor noastre în deplasare. Victoria cu 25-21 a oaspetelor s-a conturat în ultimele zece minute ale partidei, după ce „tricolorele” au condus la un moment dat cu 19-15.
Româncele au avut 6-2 în prima repriză şi se părea că lucrurile vor decurge doar în favoarea lor, dar replica sârboaicelor nu a întârziat să apară. Trupa Anjei Andersen s-a apropiat până la un gol în minutul 27 (10-9) şi a încheiat primul mitan cu un dezavantaj minim (12-10). În partea secundă a meciului, s-a mers cap la cap până prin minutul 45, atunci când Luca şi Ardean au adus un plus pe tabela de marcaj graţie unor goluri de zile mari. De la 19-15 însă, cei 5.000 de oameni prezenţi la meciul din Capitală au asistat neputincioşi la declinul unei formaţii române care nu şi-a mai regăsit deloc cadenţa până la final. România a încasat şase goluri consecutiv, scorul a devenit 19-21, iar Tadici era în genunchi, la propriu şi la figurat. Într-un final incandescent, tot sârboaicele au fost mai mature şi s-au detaşat la patru goluri (25-21), luând astfel prima opţiune pentru calificarea la Europenele din Suedia. Returul acestei confruntări va avea loc sâmbătă, 3 iunie, în Serbia-Muntenegru, însă şansele de calificare ale echipei române s-au redus până sub 10 la sută. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe