|joi, februarie 22, 2018
  • Follow Us!

Primăria Râmnicului va construi o grădiniţă nouă cu program prelungit în Ostroveni 

f_350_200_16777215_00_images_6news335_gutau_primarie_1

 

La iniţiativa primarului Mircia Gutău, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară la data de 26 iulie 2017, a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Grădiniţă cu program prelungit Ostroveni”, la valoarea totală de 6.168.650 lei cu TVA. Amplasamentul unde se doreşte realizarea investiţiei „Grădiniţă cu program prelungit Ostroveni este în momentul de faţă un teren viran, cu acces din NV, respectiv din strada Ostroveni, pe o alee care deserveşte şi intrarea carosabilă către Căminul de Bătrâni, construit pe amplasamentul vecin estic. Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni, ca imobil nou, se propune a fi realizată în regim de înălţime P+1E, având o suprafaţă construită desfăşurată de 1435 mp, o plastică arhitecturală şi un aspect modem. Aceasta cuprinde 2 săli de grupă pentru învăţământul ante-preşcolar (creşă), situate la Parter şi 3 săli de grupă pentru învăţământul preşcolar (grădiniţă), situate la etajul 1, echipate cu zone de joacă, zone de dormit şi grupuri sanitare proprii. Se propune realizarea a două săli de mese, câte una dedicată tipurilor distincte de învăţământ. De asemenea, se propune realizarea unei săli de festivităţi cu o capacitate de cca. 100 de persoane, la etajul 1. Grădiniţa nou construită va fi racordată la utilităţi – alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, alimentare cu gaz, telefonie, internet, cu ajutorul unor instalaţii specifice, realizate cu materiale de calitate, rezistente şi fiabile, conform avizelor de specialitate. Obiectivul va fi racordat la reţeaua de alimentare cu gaz, încălzirea interioară realizându-se cu ajutorul unei centrale proprii, cu instalaţie cu radiatoare, dar şi cu încălzire în pardoseală pentru zonele de săli de clasă, pentru a păstra pardoseala, spaţiu de joc, caldă. Terenul pe care se realizează investiţia este de 3012 mp. Cu excepţia suprafeţei de 733 mp care va fi afectată de construcţia grădiniţei (fară a calcula scara exterioară), 1357mp (cca 45%) din suprafaţă va fi ocupata de spaţii verzi şi locurile de joacă (loc de joacă propriu grădiniţei, loc de joacă + zonă de relaxare părinţi şi bunici), 416mp de circulaţii pietonale (inclusiv trotuar de gardă), 100 mp de parcaje şi 526 mp de circulaţii carosabile. Terenul va fi sistematizat (cota de amenajare a terenului +225 m deasupra nivelului Mării Negre, cu o diferenţă de nivel în zona de acces din strada Ostroveni +226m). Accesul copiilor în grădiniţă se realizează prin NV printr-o zonă acoperită şi ulterior printr-un cu acces direct la filtru (vestiar) cu cca. 80 de mini-vestiare individuale (dotări mobilier), unde copii îşi pot lăsa hainele şi încălţămintea de exterior şi unde pot fi preluaţi de către educatori, îngrijitori. Din holul central, se realizează accesul la cabinetul medical, de unde poate fi accesat şi izolatorul, amândouă spaţiile fiind vitrate cu orientare nord-cstică. Holul central asigură accesul în cele două săli de creşă, fiecare dotate cu grupurile sanitare proprii, carc au orientare şi vitraje către Sud-Vest, ale căror amenajări generează sub-zone pentru odihnă şi joc. In capătul holului, se află situat un birou destinat administraţiei de cca. 30mp. Sala de mese destinate copiilor din învăţământul antepreşcolar, respectiv creşă poate acomoda cca. 30 copii şi este orientată cu vitrajul către Nord-Est. Accesul către locul de joacă exterior situat către strada Frunzişului se realizează printr-un spaţiu ludic interactiv situat conex sălii de mese. Din Holul central se accesează de asemenea, biberoneria, dar şi un spaţiu tehnic necesar instalaţiilor electrice şi scara centrală care asigură circulaţia către etajul 1 (situată în zona accesului principal pe latura de sud-vest). Zona de parter destinată personalului este orientată către nord-est, cu acces separat, cu un hol secundar care accesează zona vestiarelor pentru personal, spaţiul tehnic central, spălătoria, călcătoria şi uscătoria, magazia pentru curăţenie, dar şi zona de bucătărie în sistem catering, cu cele două depozitări şi oficiul care comunică cu sălile de mese (în plan orizonal şi în plan vertical- prin amplasarea unui montcharge care să deservească sala de mese de la etajul 1- grădiniţă). Etajul 1 deserveşte zona destinate grupelor de grădiniţă (+3 ani). Accesul se realizează din scara principală (situată interior pe hol), însă există şi posibilitatea de a folosi pentru evacuare scara exterioară situată pe faţada sudică (din zona sălii de masă) Din hol sunt accesibile cele 3 săli de grădiniţe, fiecare cu propriul grup sanitar şi cu zone de joacă şi somn, echipate corespunzător. Vitrajele sunt orientate către Sud-Vest, pentru a controla accesul uniform al luminii în încăperi (se vor prevedea rulouri interioare pentru a obtura accesul luminii pe timpul perioadelor de somn). Fiecare sală poate acomoda simultan 23 de preşcolari. Cancelaria şi biblioteca metodică sunt situate în capătul holului şi ocupă o suprafaţă de cca. 29mp. Din hol, se poate accesa şi o depozitare conexă cancelariei de cca. Sala de mese poate acomoda simultan 72 de preşcolari şi ocupă o suprafaţă de 84mp fiind vitrată către nord-est. Sala de festivităţi, gândită ca un spaţiu versatil cu scenă sau zonă de proiecţie are o suprafaţă de 107mp şi poate acomoda simultan 80 de vizitatori.

Leave a Response