|sâmbătă, mai 27, 2017
  • Follow Us!

O societate din Vâlcea a livrat mici la magazine cu… bacteria E.coli 

mici_romanesti_01282100

 

 

Zilele trecute, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş-Severin au depistat bacteria E.coli la un lot de carne de mici comercializat într-un supermarket din Reşiţa, respectiv 12 caserole a câte 500 de grame de carne măcinată de vită şi oaie, care însă au fost vândute înainte ca rezultatele analizelor de laborator să fie finalizate. „Au fost dispuse masuri de transmiteri prin sistemul rapid de alerta si a fost notificat judetul de unde provenea producatorul respectivului produs. Cantitatea de sase kilograme de carne, comercializata la Resita, expira la data de 22 iulie, iar buletinul de analiza a venit in data de 29 iulie, cand acest produs nu a mai fost regasit pe rafturi, fiind probabil cumparat deja. Supermarketul controlat a respectat toate conditiile sanitar-veterinare indicate de producator. Da, producatorul este din Valcea, dupa cum deja s-a spus in media”, a declarat directorul adjunct al DSVSA Caras-Severin, Dorin Imbrea. La data emiterii buletinului de analiza de catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV), DSVSA Caras-Severin a efectuat un control la supermarketul respectiv, dar inspectorii nu au mai identificat nicio cantitate din acest produs. „În vederea determinarii prevalentei de Escherichia coli (E.coli) de pe suprafetele carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata, carnea tocata, carne preparata, din lapte si produse din lapte, la nivelul Romaniei, prin dispozitiile date de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara, a fost intocmit un program de prelevare de probe. Urmare a recoltarii din acest supermarket din Resita, la un produs de pasta de mici din carne de vita-oaie a fost gasita Escherichia coli. Desigur, au fost urmate instructiunile ce trebuiau efectuate in astfel de cazuri”, a afirmat Dorin Imbrea. La randul sau, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Caras-Severin, Daniel Botgros, a precizat, pentru Agerpres, ca bacteria E.Coli este una comuna, care exista in sistemul digestiv al omului. „O parte poate sa dezvolte insa o toxina – SHIGA- care da complicatii, infectii ale sistemului urinar. Cel mai periculos este pentru copiii sub cinci ani si pentru persoanele varstnice. Se manifesta, in general, prin scaune diareice cu sange si febra. Nu se recomanda antibiotic, dar este necesara reechilibrarea electrolitica a organismului si hidratarea. Daca simptomele persista, persoana in cauza trebuie sa se prezinte la medic. E.Coli se mai poate lua, pe langa alimentele din carne si lapte, si din alimente nespalate ori dupa contactul cu animale”, a afirmat Daniel Botgros.

One Response to O societate din Vâlcea a livrat mici la magazine cu… bacteria E.coli

  1. Anonim

    Doamne fereste :))

     

Leave a Response