Rodia ne prelungește viața

luni, 16 februarie 2015

 

În acest articol vă prezentăm care sunt beneficiile rodiei in alimentatie şi cât de important este sucul de rodie pentru organismul nostru.

Rodiul se numără printre arborii binecuvântați, fiind deseori specificat și în Biblie, iar rodia este un semn al prosperității și frumuseții. Obrajii fecioarelor au fost de multe ori asemănate cu rodia în două, obraji rumeniți sănătoși. Acolo unde crește rodiul, pământul este binecuvântat și totul în jur este frumos. Această descriere ne poate da câteva indicii despre beneficiile rodiei în alimentație.

Beneficiile rodiei în alimentație – previne îmbătrânirea

Pe lângă acțiunile ei antibacteriene și antivirale, rodia are numeroase beneficii. Datorită conținutului bogat în zaharuri, acid citric, malic, vitamina C, taninuri și alte vitamine, rodia previne îmbătrânirea, contribuind la reducerea semnificativă a deteriorării celulelor creierului, mușchilor și pielii. Așadar, rodia te ține mai mult timp tânăr, arătos și sănătos.

Beneficiile rodiei în alimentație – bune pentru rinichi

Medicina tradițională indiană recomandă semințele de rodii, pisate și amestecate cu lapte, pentru dizolvarea microcalculilor renali, dar de altă natură decât cea oxalică. Deci rodia poate vindeca anumite afecțiuni ale rinichilor.

Beneficiile rodiei în alimentație – omoară paraziți intestinali (tenia)

Florile de rodii sunt utile în dizenterie, dureri de stomac și tuse, fiind un aliment ce nu trebuie să lipsească în răceli sau scăderea sistemului imunitar. Frunzele, florile și semințele au, în amestec, acțiune vermifugă. Rodia conține o substanță numită pelletierină, care ajută la omorârea unor paraziți intestinali, precum tenia (Taenia serrata), Ascaris sau Anky lostoma. În astfel de cazuri dozele trebuie recomandate de către un medic.

 Beneficiile rodiei în alimentație – bune pentru boli de inimă

Fructele, dulci-acrișoare și extrem de răcoritoare, consumate așa cum sunt cât se poate de des, au efect astringent, cardiac și stomahic și pot calma anumite tipuri de febră. Se folosesc mai ales în prepararea șerbeturilor și siropurilor. De altfel, există inclusiv vin de rodii, extrem de sănătos, băut fără exces.

După anumite studii, rodiile ajută la reglarea glicemiei și stopează înaintarea bolii Alzheimer. O echipă de specialiști americani au demonstrat că sucul de rodii reduce colesterolul și ajută în tratarea unor boli de inimă, fiind excelent în reducerea tensiunii arteriale.

Sucul de rodii este excelent pentru fertilitate, în tratarea osteoartritei, a hemoroizilor, dar și a anumitor tipuri de cancer, precum cancerul de prostată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe