Şpârle şi şopârle, 08.01.2015

miercuri, 7 ianuarie 2015

• De mai mult timp, deputatul Marian Ion Cristinel, preşedintele inexistentului PP-DD Vâlcea, deţine tristul record al celor mai... scurte interpelări şi întrebări adresate Guvernului. Ultima astfel de „compunere” a fost redactată în toamna anului trecut şi trimisă conducerii Ministerului Transporturilor şi scoate în evidenţă şi mai mult „gândirea” parlamentarului vâlcean: „Vă angajaţi ca în România până în 2020 să fie construiţi peste 3.000 de km de autostradă? Dacă da, în ce zonă vor fi aceştia?”.

• Preşedinta PC Vâlcea, Loredana Predescu, tinde să devină o „Elena Udrea” a politicii judeţene, prin intrigile create şi prin sforile pe care le trage pe la şefii de instituţii din Vâlcea şi de la Bucureşti. Ultima astfel de ispravă a avut loc chiar la sfârşitul anului trecut, când numita Predescu a reuşit să-şi numească tatăl în funcţia de membru al consiliului de administraţie al RAJDP Vâlcea. Nu ştim ce experinţă în domeniu are Dumitru Drăgănescu (61 de ani), însă este greu de crezut că personajul în cauză este mai bine pregătit profesional decât inginerul Florea Mierluş, cu ani de experienţă în domeniul drumurilor şi podurilor. Pentru că, dacă nu ştiaţi, vă spunem noi că cei de la Consiliul Judeţean Vâlcea l-au numit la finele anului trecut pe tatăl „domnişoarei” Loredana Predescu în consiliul de administraţie al RAJDP, după ce Florea Mierluş a decis să se retragă din cursă, scârbit de jocurile politicianiste făcute de lidera PC Vâlcea. Mai spunem că ipochimenul de Dumitru Drăgănescu este preşedintele PC Horezu, uns în această funcţie cu „binecuvântarea” şefei-fiice de la conservatorii vâlceni. În curând îi vom devoala adevăratele intenții fătucii cu pretenții de mare politiciană...

• Procurorii cercetează afacerea „Asfalt Tango RAJDP“ în curtea SGA Vâlcea. Cel vizat este politrucul Valeriu Amza, supranumit Mister Catastrofă. Toate oalele sparte de Amza vor fi „plătite“ de tutorele său politic, Gigiiiiiiii Matei.

• S-a văzut poate pentru prima dată duplicitatea şi dubla măsură aplicată de prefectul Dumitru Cornoiu, atunci când a atacat în contencios administrativ hotărârile CJ Vâlcea din data de 19 decembrie 2014, prin care Gheorghe Păsat şi Romulus Bulacu erau aleşi în fruntea instituţiei. Principalul motiv invocat de prefectul Cornoiu a fost acela că acela care are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterii nu poate vota, fapt ce s-a întâmplat la şedinţa CJ Vâlcea din 19 decembrie, când Păsat şi Bulacu au participat la vot. Însă, Dumitru Cornoiu este „orb” la alte cazuri similare de încălcare flagrantă a legii în alte instituţii din judeţul Vâlcea.... Îi reamintim noi prefectului Cornoiu două speţe similare: alegerea lui Ion Gigi Matei ca primar interimar al Râmnicului, precum şi desemnarea lui Gheorghe Dobrin ca viceprimar al staţiunii Voineasa. În ambele situaţii, persoanele în cauză au participat direct la procesul votării atunci când au fost aleşi în respectivele funcţii.

• Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au demarat verificări referitoare la legăturile de afaceri dintre primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea Gigi Matei și firma CRIS-BUL SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe