ADIO, injecții! Insulina INHALABILĂ este viitorul!

miercuri, 20 august 2014

Afrezza, "o nouă insulină inhalabilă, cu acţiune rapidă, pentru tratamentul diabetului de tip 1 şi de tip 2 la adulţi", va fi lansat în Statele Unite în prima parte a a anului viitor.

Insulina inhalabilă produsă în Statele Unite ale Americii va putea fi distribuită la nivel mondial datorită unui acord de licență exclusiv, în valoare de 925 de milioane de dolari, încheiat de grupul farmaceutic Sanofi și compania americană specializată în biotehnologie MannKind Corporation.

"Afrezza tocmai s-a alăturat portofoliului nostru de soluții contra diabetului, care este în plină expansiune. Afrezza ocupă un loc unic în strategia noastră și oferă pacienților o nouă opțiune terapeutică bazată pe insulină, cu scopul de a ține în frâu diabetul, fără a necesita numeroase injecții zilnice", a precizat Pierre Chancel, vicepreședinte al diviziei pentru diabet din cadrul grupului farmaceutic Sanofi.

Diabetul de tipul 1, forma cea mai severă a bolii, apare cel mai frecvent în copilărie, în timp ce diabetul de tipul 2, care reprezintă aproape 90% din totalul cazurilor, apare cel mai adesea la adulţi, în special la cei supraponderali.

În ambele cazuri, disfuncţia pancreasului, care devine incapabil să producă suficient de multă insulină, hormonul ce permite menţinerea unor concentraţii normale de glucoză în sânge, face obligatorie administrarea unui tratament la intervale regulate.

În faţa acestor constrângeri, marile grupuri farmaceutice lucrează de mai mulţi ani la inventarea unor moduri de administrare diferite, ca o alternativă la injecţiile intravenoase sau subcutanate şi la pompele cu insulină.

Afrezza trebuie administrat la începutul meselor. Printre avertizările asociate cu acest medicament figurează aceea care spune că Afrezza nu trebuie folosit de pacienţii care suferă de o maladie respiratorie cronică, precum astmul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe