Copiii instituţionalizaţi din Vâlcea au ecologizat Târgul POLOVRAGI

marți, 22 iulie 2014
Cel mai mare tirg anual din zona Gorj, targul de NEDEIA de la Polovragi, a ajuns la final.
In urma acestui targ s-au adunat tone de gunoaie. Aflandu-se in tabara ECO CIVICA CASTELUL, organizata de Asociatia Orfanilor din Casele de Copii Valcea, peste 60 de copii si tineri institutionalizati din Centrele de Plasament Valcene, au ecolozigat zona targului impreuna cu angajati ai Primariei Locale.
Aceasta actiune face parte din programul taberei si a fost dusa la bun sfarsit datorita muncii voluntare prestate de copiii si tinerii din Centrele de Plasament.
La aceasta actiune au contribuit logistic ASOCIATIA ORFANILOR DIN CASELE DE COPII (organizator) si partenerii proiectului : Primaria POLOVRAGI, DGASPC Valcea, Fundatia PATER PIO, FUndatia Inima pentru Inima.
Sprijin consistent am primit din partea OMV PETROM care sustine proiectele ecologice precum si partenerii care au asigurat hrana pentru voluntari: Abator DIANA Rm.Valcea, ALBALACT Alba-Iulia, BOROMIR.
STEFAN FASUESCU Primarul comunei Polovragi:
"Am fost impresionat de munca acestor copii, mai ales ca provin dintr-un mediu social defavorabil. M-a suprins aceasta idee venita din partea lor. Sper ca ei sa dea un exemplu celor care participa la astfel de targuri sa pestreze curatenia si sa aibe respect pentru natura. Felicitari Asociatiei Orfanilor si celui care ii coordoneaza, presedintele Mihai Ghebrea."
MIHAI GHEBREA-presedinte AOCC Valcea
"Este o actiune pe care an de an Asociatia noastra o organizeaza in diverse zone din tara. Anul acesta am ajuns la Polovragi pentru ca aici intr-adevar era nevoie de sprijinul nostru. Multumesc tuturor partenerilor care au venit in sprijinul acestui proiect eco-civic.
In afara de aceasta actiune de ecologizare, participantii la tabara eco-civica invata cum sa gateasca, sa-si instaleze un cort, sa socializeze. Organizam in fiecare zi diverse concursuri si activitati specifice unei astfel de tabere. Este cel mai amplu proiect care vine practic in nevoia acestor copii si tineri de a se putea desprinde mai usor de sistemul social, atunci cand parasesc centrele de plasament "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe