IMPRESIONANT! SCRISOARE DESCHISĂ A ASOCIAȚIEI SPERANȚA, ADRESATĂ PRIMARULUI INTERIMAR, ION GIGI MATEI

vineri, 18 aprilie 2014

 

       Stimate domnule -ION GIGI MATEI –primar interimar .

Primarul ajunge acolo unde vor, oamenii pe care trebuie sa-i pastoreasca, de nevoile carora trebuie sa se ingrijeasca, legile le acorda anumite drepturi iar cand acest lucru nu se intampla edilul isi pierde orice incredere in ochii celor ce l-au votat, putand ca viitorul sau politic sa isi gaseasca un prematur sfarsit…Domnia voastra ati ajuns printr-o conjuctura nefericita pentru unii, fericita pentru ceilalti in functia de primar .

 Dar functia domniei voastre poate avea un sfarsit prematur, cu mult regret in suflet,tin sa va aduc aminte ca in municipiul Rm Valcea isi gasesc domiciliul si persoanele cu dizabilitati, impreuna cu familiiile lor. Pentru persoanele cu dizabilitati legislatia acorda cate un mic sprijin venit din partea guvernului,municipalitatii si a societatii in general. In pofida faptului ca beneficiile sunt unele extrem de mici, mai mici chiar decat venitul minim garantat, nici macar nu sunt platite. Unii spun ca Romania se afla in Europa… personal am dubii. Astfel o persoana cu handicap gradul I (cel mai grav) are dreptul la o indemnizatie lunara de maximum 293 de lei ce a fost indexata ultima oara la inceputul anului 2009 de guvernul Emil Boc. Domnule politician, (primar interimar)stiti ca  la nivel de primarii municipiului Rm Valcea exista un  serviciu Compartimentul Comunicare, Sport, Cultura?Acest servciu are alocate fonduri pt O.N.G-urile acreditate ,subliniez acreditate  in interes public,printre care ne numaram si noi O.N.G Asociatia Speranta pt sprijinirea tinerilor cu handicap si a persoanelor asistate social.Functionam din data de 06 iunie 2004 ,avem inscrisi copii si tineri din municipiu si judet ,in jur de 127.

De la data infiintarii noastre am colobarat pe diverse proiecte locale si nu numai cu primaria municipiului,indiferent ce coloratura politica pe care a avut-o primarul si consiliul local.

Cu siguranta va amintiti  ca in data de 03/04/2014 am depus catre primaria municipiului RM Valcea o scrisoare de intentie pe care o atasam acestei scrisori deschise.

   O.N.G.SPERANTA ptr sprijinirea tinerilor cu handicap fizic ,neuromotor si a persoanelor asistate social  ,RmValceaStrGoranu,nr52,tel/fax;0350808626/.0720293264.acredit-are :001,furnizor servicii sociale .C.I.F;16576299, mail;[email protected].

Cont bancar;RO 17 BTRL 0390 1205 4186 18 xx ,deschis la B.Transilvania, SucValcea

Sait;http://asociatiasperanta.org.ro,/blog;asocsperantavl

Nr ;14752;03/04/2014

 

           SCRISOARE DE INTENTIE IN VEDEREA SPONSORIZARII 

 

 

     Catre; primaria mun Rm Valcea

 

Domnului: Ion Gigi Matei, primar al primariei municipiului Rm Valcea,

    Domnilor consilieri ai primariei municipiului Rm Valcea.

 

 Mult stimate domnule primar,stimatilor domni consilieri ,avand in vedere buna colaborare dintre  institutiile noastre ,respectul reciproc ,in ideea ca va pasa de semenii in suferinta permanenta  ,membrii ai  O.N.G Speranta,copii cu dizabilitati , va solicitam sprijinul  si  bunavointa  domniei voastre ,cat si domnilor consilieri municipali ,ptr acesti  copii cu dizabilitati,  sa simta ca au venit si pt ei sarbatorile  Pascale ,in acest sens va solicitam  cateva produse specifice de minim 1200 lei  lei   ptr a putea organiza serbarea   de Pasti din data de 19 aprilie 2014. Aceasta serbare va avea loc la sediul asociatiei ,unde vor participa 50 de copii cu dizabilitati ,parinti si voluntari

 

Va solicitam sprijinul si bunavointa ptr urmatoarele produse;

 

1.NOVATINI PRALINE LA CUTIE x 50buc                                                              2. ALFERS NAPOLITANE 200Gr x 50  buc

3.NUGA CU ALUNE 30gr x100 buc

4.RULADA KOVIS x  50 buc

5.PRAJITURA TIRAMISU LA CUTIE x 50 buc

6 .TORTINA x 50 buc

7.TEDY 750 ml x 50 buc

 

Va multumim anticipat in numele copiilor si al consiliului director,ptr solicitudine si sprijin

 

 

Asteptam raspunsul domniei voastre pana cel tarziu in data de;

15.04.2014

 

Cu stima presedintele  consiliuli director al O.N.G Speranta ;

 

 

Presedintele executiv al consiliului director al O.N.G Speranta ;

 

Dumitru Anton _________________

     

 

 

                                                                                            l.s

 

  Dar spre surprinderea noastra constatam o raceala  ce ne loveste pe noi toti,prin refuzul domniei voastre categoric de a fi alaturi de acesti copii cu dizabilitati cea ce inseamna ca ei si familiile lor  sunt o cantitate neglijabila si nu merita efortul atentiei domniei voastre.  Ei bine,ganditi-va ca acesti copii si tineri cu dizabiltati vor sa simta ca si autoritatile locale prin sprijinul acordat sunt macar sau isi aduc aminte de ei la Pasti ,1 iunie si Craciun ,incercam sa intelegem de  ce ne discriminati  in schimb  observam ca nu au existat probleme pentru alte asociatii dar nici una dintre ele nu se adreseaza persoanelor cu dizabilitati; Asociatii ,care daca ati studia cu atentie  pe saitul celor de la Ministerul Muncii,in speta pe Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Valcea,ati constata cu surprindere ca nu sunt acreditate .Sa intelegem ca suntem discriminti pt ca v-am cerut o suma mica sau pt ca suntem un O.N.G al persoanelor cu dizabilitati ?Deoarece observam ca cei ce v-au solicitat sprijin financir niciunul nu a cerut mai putin de 3000 lei.

 

Iar prntru ca va vedem la diverse ocazii impreuna cu fetele bisericesti poate stiti ce inseamna ;

 

                                                        Milostenia

Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogaţi, ci şi pentru cei care au puţin, ba chiar şi pentru cei care abia reuşesc să-şi câştige pâinea cea de toate zilele. Pentru că nimeni nu este atât de sărac, încât să nu aibă cei doi bani ai văduvei din Evanghelie (Marcu 12, 42). Celui care dă ceva din puţinul pe care îl are, se poate să i se socotească mai mult decât celor care dau mult, din multele lor bogăţii. Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. De aceea, nu trebuie să ne uităm la văduvă, care a dat numai doi bani, ci la faptul că deşi nu i-a mai rămas nici un ban, nu i-a părut rău pentru jertfa ei. În felul acesta, ea şi-a dat toată averea.

Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Atunci când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci. Iar când ne lipseşte bunăvoinţa, nu ne ajută cu nimic faptul că suntem bogaţi. Bogaţii nemilostivi vor primi o pedeapsă mai mare decât săracii nemilostivi, pentru că au bani mulţi şi cu toate acestea, nu îşi înmoaie inima. „Dar ei fac milostenii”, îmi spui tu. Să ştii că dacă mărimea milosteniei lor nu este după mărimea averii pe care o au, nu vor scăpa de iad. Cu cât sunt mai bogaţi, cu atât sunt mai datori să-i ajute pe cei săraci, fără să se teamă că averea lor se va împuţina.Şi cu adevărat, să ştiţi că atunci când facem milostenie, averea noastră nu se împuţinează, ci sporeşte. Cheltuim, dar avem mai mulţi bani. Dând milostenie, facem cea mai bună fapta.(investitie)

Speram ca poate pe viitor veti tine cont de ceea ce inseamna acest simplu cuvant “MILOSTENIE” mai ales cand daruiesti cu sufletul curat celor ce au cu adevarat nevoie..

             Cu stima consiliul director al O.N.G Asociatia Speranta.

                                    Sarbatorii fericite ..!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe