Fotbaliştii de la CS Municipal au marcat cele mai multe goluri din serie

luni, 9 decembrie 2013

În 14 etape disputate de CSM, incluzând turul de campionat si trei runde din retur, “municipalii” au marcat de 20 de ori şi au primit 14 goluri. Asta inseamnă că, în medie, vâlcenii au marcat 1,5 goluri pe meci şi au primit un singur gol pe meci. Interesant este faptul că toate compartimente au reuşit să marcheze aproape acelaşi număr de goluri: 7 goluri au înscris atacanii, 7 - mijlocaşii şi 6 - fundaşii. Lucrul cel mai îmbucurător este că gruparea din Zăvoi a marcat cele mai multe goluri din Seria Vest a Ligii a-2-a, urmată fiind de fosta CSM, acum Metalul Resita, cu 17 goluri, şi CSU Craiova (CraiOlguţa), cu 16 goluri.

 CS Municipal, echipă care construieşte

Claudiu Niculescu a reuşit să creeze la Vâlcea o echipă care construieşte, care duce fundaşii laterali în poziţie de centrare sau de finalizare, cu mijlocaşi care vin din linia a doua în careul advers şi atacanţi care speculează orice moment de inexactitate al apărării adverse. De regulă, sistemul de joc folosit de antrenorul Niculescu a presupus un singur vârf împins, iar din acest motiv, numărul golurilor marcate de atacanţi este unul destul de bun, respectiv şapte reuşite. CS Municipal este o echipă ofensivă, care combină, pasează şi atacă cu toate liniile, fapt demonstrat de statistica meciurilor oficiale. Tactica de joc impusă de Niculescu în Zavoi presupune ca orice jucător, de pe orice post, poate să ajungă să finalizeze, dovadă fiind golurile marcate, numărul marcatorilor, pozitia din teren a celor care au înscris, precum şi felul cum s-a marcat.

 Surpriza plăcută, Miţă Deaconescu

Golgheterul CSM-ului, în sezonul acesta, a fost Sergiu Negruţ, cu cinci reuşite, pe locul secund situându-se Mihai Deaconescu şi Codruţ Lircă, cu câte trei reuşite fiecare. De remarcat aportul ofensiv al fundaşului Mihai Deaconescu, un jucător polivalent, născut în Vâlcea. „Miţă”, asa cum este strigat de colegi, a reuşit ultimul gol al “alb-albastrilor”, la ultima fază de joc din meciul de la Arad. Deaconescu a fost folosit, de regulă, in centrul defensivei, dar forţat de accidentarea lui Iosif Melcea, Claudiu Niculescu l-a reprofilat în fundaş dreapta. Atunci când situatia o cere, Deaconescu poate fi trimis şi în ofensivă, ştiut fiind faptul că fotbalistul a jucat pe post de atacant la începutul carierei sale de profesionist.

 Golurile lui Lircă, din penalty

Alti trei vâlceni la origine, mijlocaşii ofensivi Daniel Iancu şi Adrian Popa, alături de fundaşul central Cătălin Pîrvulescu şi-au trecut numele pe lista marcatorilor în acest sezon. De menţionat că toate reuşitele lui Codruţ Lircă au fost din lovituri de la 11 metri, acesta fiind desemnat de antrenor, executantul numărul unu al acestor lovituri de pedeapsă. În total, 10 fotbalişti au marcat pentru CSM în cele 14 meciuri oficiale, astfel: 1. Sergiu Negrut – 5 goluri; 2. Mihai Deaconescu şi Codrut Lirca – ambii cu câte 3 goluri; 3. Sergiu Arnăutu şi Victoraş Cataramă – ambii cu câte 2 goluri; 4. Catalin Pârvulescu, Marius Briceag, Ionuţ Tătaru, Adrian Popa şi Daniel Iancu – toţi cu câte 1 gol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe