Exces de putere: Delegatul lui Morar la şefia DNA, Călin Nistor, acuzat de interceptări ilegale la Parchet

duminică, 10 martie 2013

Exces de putere: Delegatul lui Morar la şefia DNA, Călin Nistor, acuzat de interceptări ilegale la Parchet

Oana Stancu a prezentat în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3 cine este procurorul Călin Nistor, delegat joi pentru 6 luni în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de către prim-adjunctul Procurorului General al României Daniel Morar.ÔÇ¿ÔÇ¿Site-ul Lumeajustitiei.ro arată că această numire spectaculoasă nu este una întâmplătoare. Numele acestuia apare în mai multe scandaluri care privesc activitatea sa şi a procurorilor pe care i-a coordonat din poziţia de şef al DNA-Piteşti. ÔÇ¿ÔÇ¿Potrivit Lumeajustitiei.ro, judecatoarea Irina Lazar de la Tribunalul Argeş a denunţat practicile nelegale folosite de procurorii de la DNA Piteşti, coordonaţi de Calin Nistor, în dosarul în care a fost trimis în judecată fostul director al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Daniel Boda.

Judecatoarea Irina Lazar de la Tribunalul Arges a denuntat practicile DNA, unele ce nu au legatura cu un stat democratic, in sentinta penala nr. 973 din 15 noiembrie 2012, prin care a dispus achitarea fostului director al Agentiei Nationale a Medicamentelor (ANM), Daniel Boda. Irina Lazar a aratat ca intregul dosar in care au fost trimisi in judecata Daniel Boda, omul de afaceri Sandel Alexandrescu, sotia acestuia Anca Elena Alexandrescu, fosta sefa a Directiei de Sanatate Publica Arges, dar si alte persoane, a fost instrumentat de DNA Pitesti, structura condusa de procurorul sef Calin Nistor, strict pe baza unor interceptari telefonice, si acelea obtinute, in marea lor majoritate, fara a exista autorizatii legale.

Criticile si acuzatiile pe care Irina Lazar le aduce sunt de-a dreptul stupefiante. Astfel, judecatoarea de la Tribunalul Arges sustine ca aproape singurele mijloace de proba pe care si-a intemeiat parchetul acuzatiile sunt inregistrarile convorbirilor telefonice, indiferent de legalitatea ori nelegalitatea obtinerii autorizatiilor, ca obtinerea mijloacelor de proba, si anume interceptarile telefonice, in marea lor majoritate s-a facut in mod nelegal sau ca procurorii, in loc sa incerce aflarea adevarului, nu au urmarit decat invinovatirea unor oameni si trimiterea lor in judecata prin transformarea unor banuieli in certitudine. Aceeasi procurori care, afirma judecatoarea Irina Lazar, au interpretat subiectiv pasaje din convorbirile telefonice, de multe ori scoase din context.

De asemenea, judecatoarea Irina Lazar arata ca procurorul de caz din acest dosar a inlaturat declaratiile inculpatilor si ale martorilor audiati si a incercat sa convinga instanta mai degraba de existenta unor ipoteze, decat a unor fapte. Judecatoarea de la Tribunalul Arges mai precizeaza ca procurorii din cadrul structurii DNA de la Pitesti, condusa de procurorul sef Calin Nistor au creat temerea posibilitatii incriminarii oricarei persoane pe o simpla convorbire telefonica, dar si ca au produs un puternic sentiment de insecuritate asupra respectarii intimitatii, a vietii private.

Nu in ultimul rand, judecatoarea Irina Lazar a constatat ca ancheta, realizata cu o oarecare patima, nu a urmarit aflarea adevarului, iar modul in care s-a desfaurat aceasta determina pe oricine sa se considere intr-un permanent pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe