Sparle si soparle

duminică, 4 martie 2012

Sparle si soparle

• În sfârşit, i s-a făcut „dreptate" fostului primar Mircia Gutău: noua lege a lustraţiei o va decapita pe judecătoarea Livia Stanicu din fruntea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În ianuarie 2010, judecătoarea Stanciu a fost pionul principal în pronunţarea sentinţei definitive cu închisoarea pentru Mircia Gutău. Livia Stanciu a fost înainte de 1989 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, ceea ce echivalează, în accepţiunea Legii Lustraţiei, cu apartenenţa la „structurile de putere şi aparatul represiv al regimului comunist".

• Este clar pentru toată lumea că directorul de la Oltchim, Constantin Roibu, este incapabil să găsească soluţii de redresare financiară a combinatului. Pentru că statul nu i-a mai dat de câţiva ani lui Roibu „perfuzii financiare", directorul de la Oltchim şi-a demonstrat din nou „capacitatea" managerială de a conduce o întreprindere cu peste 4.000 de oameni: a luat decizia de a trimite în şomaj tehnic 713 salariaţi pe perioada lunii martie, pentru a şaptea lună consecutiv. Oricum, Roibu este demult în „şomaj", pentru că altfel nu ne-am explica de unde are timp de pierdut pe sălile Tribunalului Vâlcea!

• Potrivit site-ului luju.ro, Călin Nistor, procurorul şef al DNA Piteşti (structură ce are în jurisdicţie judeţul Vâlcea), este cercetat de structura centrală a DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului, în urma unei plângeri depuse de avocata Ingrid Alexandrescu. Concret, aceasta i-a acuzat pe procurorii DNA Piteşti Călin Nistor şi Nicorina Magraon că i-ar fi acordat „protecţie" fostului său soţ, Virgil Florin Alexandrescu, după ce acesta a colaborat cu DNA Piteşti pentru arestarea avocatului Ionuţ Alexandru Leancă. Dosarul privindu-l pe şeful DNA Piteşti a fost declinat de la Parchetul General la DNA pentru continuarea cercetărilor.

• Finul şefului Poliţiei Vâlcea, omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, supranumit „Regele asfaltului din Argeş", care a încasat şi din judeţul Vâlcea zeci de miliarde de lei din asfaltări, s-a predat de unul singur anchetatorilor. Cercetat şi dat în consemn la frontieră în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Spătaru a fost reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, anchetatorii i-au confiscat omului de afaceri două maşini - un Mercedes X 6 şi un Audi A 6. Cu una dintre maşini, respectiv cu autoturismul Mercedes, Săptaru venise la audieri la DIICOT, iar cu cealaltă maşină au ajuns la DIICOT rude ale acestuia.

• Potrivit www.gsp.ro, pentru a se califica în semifinalele Ligii Campionilor, handbalistele de la Oltchim apelează şi la Divinitate. Managerul genial Constantin Roibu a chemat la ultimul antrenament, un preot care să se roage pentru binele campioanei României. "Sperăm să nu avem ghinion, să ne ajute Dumnezeu şi să ne calificăm în semifinale!", au spus vîlcencele. Pe surse am aflat că directorul general Roibu i-a solicitat o „audienţă" separată preotului căruia i s-a spovedit cu toate cele pe care noi le-am scris deja. Versetul IV, Ioan: "Fiule, eşti pe calea cea bună!"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe