|miercuri, septembrie 26, 2018
  • Follow Us!

Accelerarea absorbţiei fondurilor UE rămâne o prioritate pentru Guvernul Boc 

• Deputatul PD-L Samoil Vîlcu este de părere că

Accelerarea absorbţiei fondurilor UE rămâne o prioritate pentru Guvernul Boc

Criza economică poate fi contracarată prin folosirea integrală a fondurilor europene alocate României. Aceste fonduri pot contribui nu doar la stoparea recesiunii, ci şi la modernizarea României.

Conform programului anticriză al actualului guvern în anul 2010 prin măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” se doreşte sprijinirea unor comunităţi locale pentru  realizarea a peste 1000 km de drum cu o valoare a investiţiilor de 281 milioane euro, realizarea  a peste 2.000 km de conducte de alimentare cu apă şi a  peste 3.000 km de conducte de canalizare cu o valoare a investiţiilor de apoximativ 673 milioane euro”, a sublinat parlamentarul PD-L.

„Absorbţia fondurilor europene va duce la atragerea de investiţii, iar derularea proiectelor va implica utilizarea resurselor umane. Folosind fondurile alocate României de Uniunea Europeana putem dezvolta turismul, mediul de afaceri,  infrastructura socială şi de transport”, a concluzionat deputatul PD-L Samoil Vîlcu.

Leave a Response