Florin Epure s-a reîntors oficial în fruntea Direcţiei pentru Cultură Vâlcea

duminică, 17 ianuarie 2010

• După şase luni de „exil”,

Florin Epure s-a reîntors oficial în fruntea Direcţiei pentru Cultură Vâlcea

Joi, 14 ianuarie 2010, s-a desfăşurat ceremonia oficială de instalare a lui Florin Epure în funcţia de director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Cultural Naţional (DJCPCN) Vâlcea. La ceremonie au mai participat printre alţii preşedintele PD-L Vâlcea, Mircia Gutău, prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, precum şi numeroşi oameni de cultură vâlceni.

Prefectul Petre Ungureanu a spus: „Îl reînvestim astăzi pe Florin Epurte în funcţia de director al Direcţiei de Cultură. Spun că îl reînvestim pentru că dânsul a mai fost director al acestei instituţii, perioadă în care munca lui şi a celorlaţi s-a văzut. Îl felicit personal pe Florin Epure, iar acestă numire face parte dintr-o operă amplă de punere în funcţii de conducere a unor oameni competenţi. S-a spus că Florin Epure a fost numit din punct de vedere politic, însă acest lucru s-a făcut şi până acum. Numirea directorilor de deconcentrate se face de către partidul care este la putere, iar acesta este PD-L. Eu nu fac decât să execut ordinele Guvernului. Eu fac politica Guvernului.

Însă, dincolo de decizia politică de numire a lui Florin Epure în acestă funcţie vreau să spun că este şi un act de dreptate. Omul Florin Epure a contat foarte mult. Aşa cum a spus şi Mircia Gutău, preşedintele PD-L şi primarul Râmnicului, oamenii competenţi nu vor fi schimbaţi, indiferent de culoarea lor politică”.
La rândul său, Mircia Gutău, preşedintele PD-L Vâlcea, a declarat: „Îl felicit pe Florin Epure pentru repunerea lui în funcţia de director al Direcţiei de Cultură. Este un om inteligent care a ales să ni se alăture. După cum am mai spus, în posturile de conducere ale deconcentratelor vor fi numiţi numai oameni competenţi”.

„Singura bogăţie a acestei Direcţii sunt angajaţii”

Proaspătul director coordonator al Direcţiei pentru Cultură Vâlcea a spus: „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat credinţă, speranţă pentru a continua proiectele începute. Mulţi cred că prin acestă direcţie se rulează bani foarte mulţi. Nu este adevărat. Singura bogăţie a acestei Direcţii sunt angajaţii. Vreau să spun că vin după şase luni de exil şi am observat că nici măcar proiectele pe care le-am început eu nu au fost continuate.

Din contră, am găsit o mare încurcătură. La Râmnicu Vâlcea se află secretariatul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice nr. 5, care cuprinde judeţele Argeş, Olt, Teleorman şi Vâlcea şi ar trebuii să profităm de acest lucru. Un proiect pe care vreau să-l pun în aplicare în acest an este o publicaţie, un album care să cuprindă toate mănăstirile şi schiturile din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. Un alt proiect este şi identificarea tuturor monumentelor istorice din municipiu. În fiecare oraş european există o placă în faţa fiecărui monumet, plăci care conţin date istorice”.

În urmă cu o lună, ministrul Culturii a semnat Ordinul 427, prin care Florin Epure a fost numit director coordonator al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Cultural Vâlcea. În vederea asigurării managementului Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea, Florin Epure a încheiat cu Ministerul Culturii un contract de management, asimilat contractului individual de muncă.

Prin Ordinul nr. 2521/2009, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a decis constituirea unei comisii pentru evaluarea cunoştinţelor şi aptitudinilor manageriale ale persoanelor care urmează să ocupe funcţia de director coordonator în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea. În baza acestui ordin, în data de 21 decembrie, Florin Epure a susţinut la sediul Ministerului Culturii concursul pentru ocuparea funcţiei de director coordonator. Florin Epure a mai fost director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea în perioada 2005 - 2009. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe