Pregătirile pentru construcţia Pasajului Tudor Vladimirescu intră în linie dreaptă

miercuri, 14 octombrie 2009

• După ce consilerii locali şi arhitecţii au dat ultimele avize şi aprobări,

Pregătirile pentru construcţia Pasajului Tudor Vladimirescu intră în linie dreaptă

Luni, 12 octombrie 2009, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare un proiect de hotărâre privind reactualizarea PUZ Libertăţii şi regulamentul de urbanism aferent, şi un proiect de hotărâre privind solicitarea de trecere a unui teren din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local. Acestea sunt ultimele decizii ale consilerilor locali înainte de începerea efectivă a lucrărilor de construcţie la pasajul denivelat peste pachetul de linii de cale ferată din dreptul bulevardului Tudor Vladimirescu.

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, promite că lucrările vor începe în vara anului 2010 şi vor dura cel puţin doi ani. Acest proiect face parte dintr-un program mai amplu care vizează realizarea unei a doua artere de circulaţie nord-sud şi care va cuprinde lucrările „Prelungire b-dul Tineretului spre nord de la str. Gib Mihăescu până la b-dul Nicolae Bălcescu”, „Pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, şi „Prelungire bulevardul Tineretului spre sud cu bulevardul Dem Rădulescu de la intersecţia cu strada Ostroveni până la DN67”.

În vara acestui an, viceprimarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, s-au întâlnit cu ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, în vederea avizării favorabile din partea MApN. Este nevoie de acest aviz, întrucât construcţia pasajului presupune supratraversarea terenului pe care este amplasată unitatea de geniu „Panait Donici”. După numai câteva săptămâni, Ministerul Apărării a emis avizul, astfel că a mai fost eliminată o barieră în calea construirii pasajului de la Tudor Vladimirescu.

În urmă cu trei luni, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat propunerea de actualizare a studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu”, la valoarea de peste 9,6 milioane euro. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea, Axa prioritară 1. Proiectantul general al lucrării este „Horia Ciuruş Birou de Arhitectură”, iar proiectant de specialitate este SC Amex Pres SRL. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe