SISTEMPLAST va fi vândută de Oltchim cu suma de 48 miliarde lei vechi

miercuri, 20 mai 2009

• După zece ani de funcţionare,

SISTEMPLAST va fi vândută de Oltchim cu suma de 48 miliarde lei vechi

Conducerea exectivă a societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a întocmit săptămâna trecută o notă privind vânzarea prin licitaţie a pachetului de acţiuni deţinut la SC Sistemplast SA, propunere care va fi supusă aprobării în şedinţa acţionarilor din luna iunie 2009. Preţul de ofertă, care reprezintă preţul de pornire a licitaţiei va fi de 48,3 miliarde lei vechi. Structura acţionariatului la SC Sistemplast SA este următoarea: SC Oltchim SA are 94,4% din acţiuni, Charity Holdings SA are 5,2%, iar Janefield Trading Corporation are 0,22%.

Valoarea nominală a acţiunilor deţinute de SC Oltchim SA este de 2,2 milioane lei, iar valoarea contabilă este de 3,42 milioane lei. SC Sistemplast SA s-a constituit în anul 1999 şi are ca obiect principal de activitate fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor şi profilelor din material plastic. Anul trecut, societatea a realizat o cifră de afaceri de peste 505.000 lei. În ultimii trei ani, SC Oltchim SA nu a încasat dividende în calitate de acţionar al SC Sistemplast SA. Licitaţia deschisă cu strigare se va desfăşura după regula licitaţiei deschise cu strigare, după regula licitaţiei competitive.

În situaţia în care la licitaţie se prezintă un singur ofertant acceptat care oferă preţul de ofertă al activului, acesta este declarat câştigător. În situaţia în care la şedinţa de licitaţie se prezintă un singur ofertant acceptat care nu oferă preţul de ofertă al activului, sau nu se prezintă nici un ofertant, se va organiza o nouă licitaţie cu strigare. În cazul în care la prima licitaţie nu se prezintă niciun ofertant, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii.

În situaţia în care nici la a treia licitaţie ce se organizează nu se prezintă nici un ofertant sau ofertanţii care se prezintă oferă mai puţin decât preţul de pornire, se declară închise şedinţele de licitaţie şi se întocmeşte proces verbal de şedinţă, în care se consemnează că licitaţia va fi reluată numai în condiţiile în care Comisia de licitaţie va primi un nou mandat din partea Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Oltchim SA. Modalitatea de plată este plata integrală în 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia cu câştigătorul licitaţiei în cel mult 30 zile de la data adjudecării licitaţiei.

Transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor la SC Sistemplast SA se va efectua după încasarea preţului. Trebuie să mai precizăm că va fi numită o comisie de licitaţie, prin decizie a directorului general al SC Oltchim SA şi va fi compusă din 6 membri, după cum urmează: 3 funcţionari ai societăţii, dintre care unul va fi preşedinte, doi reprezentanţi ce vor fi desemnaţi de către acţionarul majoritar (AVAS) şi un secretar. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe